De onderzeese zoektocht naar het wrak van vlucht MH370 van Malaysia Airlines hervat over "ongeveer een maand". Dat heeft de Australische premier, Tony Abbott, aangekondigd. Het vliegtuig verdween in maart, op weg van Kuala Lumpur naar Peking, met aan boord 239 mensen. "We gaan nu de waarschijnlijke zone van de impact op en neer verkennen. Het gaat om een gebied van goed 60.000 vierkante kilometer zeebodem langs de westkust van Australië", zei Abbott aan de publieke omroep ABC.

De zoekwerkzaamheden kunnen een jaar duren, aldus nog de premier. "Als het wrak zich op de zeebodem bevindt, is er een redelijke kans dat we het vinden, omdat we beschikken over de beste technologie", aldus Abbott. Een uur na het opstijgen in Kuala Lumpur, op 8 maart, hebben de luchtverkeersleiders alle contact met vlucht MH370 verbroken. Het vliegtuig is plots van koers veranderd, maar sindsdien is geen enkel spoor van het toestel teruggevonden. Onderzoekers vermoeden op basis van satellietbeelden dat het vliegtuig in de richting van het zuiden van de Indische Oceaan is gevlogen en is gecrasht zodra de brandstof op was. (Belga/AVE)

De onderzeese zoektocht naar het wrak van vlucht MH370 van Malaysia Airlines hervat over "ongeveer een maand". Dat heeft de Australische premier, Tony Abbott, aangekondigd. Het vliegtuig verdween in maart, op weg van Kuala Lumpur naar Peking, met aan boord 239 mensen. "We gaan nu de waarschijnlijke zone van de impact op en neer verkennen. Het gaat om een gebied van goed 60.000 vierkante kilometer zeebodem langs de westkust van Australië", zei Abbott aan de publieke omroep ABC.De zoekwerkzaamheden kunnen een jaar duren, aldus nog de premier. "Als het wrak zich op de zeebodem bevindt, is er een redelijke kans dat we het vinden, omdat we beschikken over de beste technologie", aldus Abbott. Een uur na het opstijgen in Kuala Lumpur, op 8 maart, hebben de luchtverkeersleiders alle contact met vlucht MH370 verbroken. Het vliegtuig is plots van koers veranderd, maar sindsdien is geen enkel spoor van het toestel teruggevonden. Onderzoekers vermoeden op basis van satellietbeelden dat het vliegtuig in de richting van het zuiden van de Indische Oceaan is gevlogen en is gecrasht zodra de brandstof op was. (Belga/AVE)