Zo worden vrouwen verhandeld op slavenmarkt van IS (video)

In een nieuwe video van IS is te zien hoe Jezidi-vrouwen worden verhandeld als slaven. ‘Als ze geen tanden heeft, waarom zou ik haar dan willen hebben?’

Terreurbeweging IS schuift niet onder stoelen of banken dat Jezidi-vrouwen worden verkocht als slaven of worden gedwongen om te trouwen. Op een nieuwe video van IS is te zien hoe Jezidi’s worden verhandeld.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op de beelden wordt getoond hoe een groepje mannen in een kleine ruimte praat over de ‘slavenmarkt’. ‘Waar is mijn Jezidi-meisje?’ grapt een van de mannen in de video.

Een andere man zegt dat ze vrij zijn om te doen met hun bezit wat ze willen. De mannen betalen met geld of vuurwapens, de prijs hangt af van hoe de vrouw eruitziet. Zo zegt een van de mannen in de video dat hij eerst controleert of het meisje wel tanden heeft. ‘Als ze geen tanden heeft, waarom zou ik haar dan willen hebben?’

2.500 Jezidi-vrouwen ontvoerd

IS heeft een groot aantal Jezidi’s, een religieuze minderheid in Irak, gevangen genomen. De mannen en de vrouwen worden gescheiden vastgehouden. Een vrouw die is ontsnapt vertelde aan de Verenigde Naties dat de jonge vrouwen in een ruimte werden gestopt en dat er steeds IS-extremisten langskwamen.Zij kozen per keer drie of vier meisjes om mee te nemen naar hun verblijfplaats, bericht CNN. Intussen zouden al meer dan 2.500 Jezidi-vrouwen zijn ontvoerd zijn door IS.

In het eigen online-tijdschrift van IS heeft de terreurbeweging de handel in Jezidi’s gerechtvaardigd. Het maken tot slaaf van ongelovigen is volgens de extremisten ‘een gevestigd onderdeel van de islamitische wetgeving’. (Elsevier/ Shari Deira)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content