‘Zij hebben de wapens, ze kunnen de pot op, wij hebben champagne’, kopt nieuwe Charlie Hebdo

Na het nieuwe bloedbad in Parijs vragen velen zich wellicht af hoe het omstreden satirische magazine Charlie Hebdo, dat in januari slachtoffer werd van een aanslag, erop reageert in zijn nieuwe editie. Dit is de cover van het magazine van woensdag.

Charlie Hebdo
Charlie Hebdo© Charlie Hebdo

‘Ils ont les armes, on les emmerde, on a le champagne !’, klinkt het bij een cartoon gesigneerd door tekenares Coco. Vertaald : ‘Zij hebben de wapens. De pot op met hen, wij hebben champagne’. De tekening toont een feestende man met een glas champagne, die langs de kogelgaten in zijn lichaam weer naar buiten vloeit.

In het editoriaal luidt het, zo meldt de krant Libération, als volgt: ‘We vermoedden dat de aanslagen in januari gevolgd zouden worden door nieuwe aanslagen. We verwachtten dat het op ons hoofd zou vallen zoals het zwaard van Damocles of de bommen tijdens de oorlog. Bloed en tranen, voorspelde Churchill. Het is zover. Zonder het te beseffen, zijn de Parijzenaars van 2015 een beetje de Londenaren van 1940 geworden, vastberaden om niet toe te geven, noch aan de angst noch aan de berusting, wat hen ook zal overkomen. Het is het enige antwoord dat kan gegeven worden aan de terroristen. Door niet toe te geven aan de terreur die ze proberen te creëren’. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content