Het academisch ziekenhuis van de Duitse stad Mainz en de verpleegkundigen die er werken, hebben geen schuld aan de dood van enkele baby's. Tot dat besluit komt het Duits gerecht.

Het openbaar ministerie onderzocht de dood van de drie zuigelingen die er onlangs zijn gestorven. Er bleek hen een infuus te zijn toegediend dat vervuild was met een bacterie.

In totaal elf baby's bleken de vervuilde stof te hebben gekregen. Vijf kindjes verkeerden in kritieke toestand. Het gerecht ging na of medewerkers van het ziekenhuis zich schuldig hebben gemaakt aan dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Het openbaar ministerie in Mainz komt nu tot de vaststelling dat het infuus dat werd gebruikt om de baby's te voeden gebreken vertoonde, zo bleek vrijdag. De bacteriële besmetting blijkt in het flesje te zijn vastgesteld.

Volgens de openbaar aanklager zijn er redenen om aan te nemen dat de infuusflessen tussen het moment dat ze gevuld werden en aankwamen in het ziekenhuis beschadigd zijn geraakt.

Maar of het beschadigde infuus ook echt de oorzaak is van de dood van de kindjes is nog altijd niet duidelijk. De baby's lagen immers al op de afdeling intensieve zorgen omdat er problemen waren met hun gezondheid.

Het academisch ziekenhuis van de Duitse stad Mainz en de verpleegkundigen die er werken, hebben geen schuld aan de dood van enkele baby's. Tot dat besluit komt het Duits gerecht.Het openbaar ministerie onderzocht de dood van de drie zuigelingen die er onlangs zijn gestorven. Er bleek hen een infuus te zijn toegediend dat vervuild was met een bacterie. In totaal elf baby's bleken de vervuilde stof te hebben gekregen. Vijf kindjes verkeerden in kritieke toestand. Het gerecht ging na of medewerkers van het ziekenhuis zich schuldig hebben gemaakt aan dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel. Het openbaar ministerie in Mainz komt nu tot de vaststelling dat het infuus dat werd gebruikt om de baby's te voeden gebreken vertoonde, zo bleek vrijdag. De bacteriële besmetting blijkt in het flesje te zijn vastgesteld.Volgens de openbaar aanklager zijn er redenen om aan te nemen dat de infuusflessen tussen het moment dat ze gevuld werden en aankwamen in het ziekenhuis beschadigd zijn geraakt.Maar of het beschadigde infuus ook echt de oorzaak is van de dood van de kindjes is nog altijd niet duidelijk. De baby's lagen immers al op de afdeling intensieve zorgen omdat er problemen waren met hun gezondheid.