Zeven gewonden en een dode bij schietpartij in Amerikaanse school, twee verdachten opgepakt

Mensen worden geëvacueerd na een schietpartij in een school dichtbij de Amerikaanse stad Denver, 7 mei 2019 © Belga

Bij een schietpartij in een school in een buitenwijk van de Amerikaanse stad Denver zijn dinsdag acht leerlingen gewond geraakt. Een van hen kwam om. Over de identiteit van de verdachten bestaat voorlopig geen duidelijkheid.

Bij een schietpartij in een school in een buitenwijk van de Amerikaanse stad Denver werden dinsdagnamiddag acht leerlingen gewond. Eén van hen, een 18-jarige jongeman, bezweek later in het ziekenhuis.

De politie pakte inmiddels twee verdachten op. Over hun identiteit bestaat voorlopig geen duidelijkheid. Lokale media melden onder aanhaling van een ziekenhuisbron dat vier gewonden er erg aan toe zijn, een vijfde persoon zou lichtgewond zijn.

De schietpartij brak uit kort voor 14 uur plaatselijke tijd (22 uur Belgische tijd) in een onderwijsinstelling in Highlands Ranch, in de county Douglas. De politie doorzocht alle schoolgebouwen om zich ervan te vergewissen dat er geen verder gevaar is. De school, die plaats biedt aan zowat 1.800 leerlingen, ging tijdelijk in lockdown, maar die maatregel werd rond 15 uur plaatselijke tijd opgeheven.

Het incident speelde zich af op slechts een tiental kilometer van de Columbine High School, waar in 1999 bij een dodelijke schietpartij twaalf leerlingen en een lerares omkwamen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content