Het aantal klachten is inmiddels gestegen tot 121. In ongeveer driekwart van de gevallen gaven de slachtoffers aan ook seksueel bedreigd te zijn geweest. In twee gevallen is sprake van verkrachting. Een vijftigtal vrouwen werd van waardevolle bezittingen beroofd. Ooggetuigen zeggen dat de daders een Noord-Afrikaans of Arabisch uiterlijk hadden.

In een aan het blad Der Spiegel gelekt rapport, opgesteld op 4 januari, schrijft de politie dat de daders - ongeveer duizend mannen, verdeeld over kleine groepjes - vrij spel hadden omdat de ordehandhavers over "onvoldoende personeel" beschikten. De daders zouden aldus de agenten fysiek verhinderd hebben om de aangerande vrouwen ter hulp te schieten.

Volgens het Franse persagentschap AFP is Keulen, de op drie na grootste stad van Duitsland, sinds de gebeurtenissen "in de greep van de angst". Dat geldt ook voor vele potentiële toeristen, die een bezoek aan de Domstad hebben uit- of afgesteld. (Belga)

Het aantal klachten is inmiddels gestegen tot 121. In ongeveer driekwart van de gevallen gaven de slachtoffers aan ook seksueel bedreigd te zijn geweest. In twee gevallen is sprake van verkrachting. Een vijftigtal vrouwen werd van waardevolle bezittingen beroofd. Ooggetuigen zeggen dat de daders een Noord-Afrikaans of Arabisch uiterlijk hadden. In een aan het blad Der Spiegel gelekt rapport, opgesteld op 4 januari, schrijft de politie dat de daders - ongeveer duizend mannen, verdeeld over kleine groepjes - vrij spel hadden omdat de ordehandhavers over "onvoldoende personeel" beschikten. De daders zouden aldus de agenten fysiek verhinderd hebben om de aangerande vrouwen ter hulp te schieten. Volgens het Franse persagentschap AFP is Keulen, de op drie na grootste stad van Duitsland, sinds de gebeurtenissen "in de greep van de angst". Dat geldt ook voor vele potentiële toeristen, die een bezoek aan de Domstad hebben uit- of afgesteld. (Belga)