Volgens de Houthi's voerde de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië een bombardement uit op een bus in de westelijke provincie Hodeida. Aan boord zouden burgers zijn geweest die op de vlucht waren van de gevechten. 26 inzittenden kwamen om, luidt het, onder wie 20 kinderen, 5 vrouwen en de bestuurder.

De Arabische coalitie heeft nog niet gereageerd. Die helpt de regeringstroepen in Jemen al ruim drie jaar in de strijd tegen de door Iran gesteunde sjiitische Houthi's.

Twee weken geleden kwamen bij een luchtaanval van de coalitie in Rada, in het centrum van Jemen, nog tientallen burgers om. Volgens de laatste balans van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) eiste de aanval 51 slachtoffers, onder wie 40 kinderen, en 79 gewonden. Bij de gewonden zijn 56 kinderen.

Volgens de Houthi's voerde de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië een bombardement uit op een bus in de westelijke provincie Hodeida. Aan boord zouden burgers zijn geweest die op de vlucht waren van de gevechten. 26 inzittenden kwamen om, luidt het, onder wie 20 kinderen, 5 vrouwen en de bestuurder. De Arabische coalitie heeft nog niet gereageerd. Die helpt de regeringstroepen in Jemen al ruim drie jaar in de strijd tegen de door Iran gesteunde sjiitische Houthi's. Twee weken geleden kwamen bij een luchtaanval van de coalitie in Rada, in het centrum van Jemen, nog tientallen burgers om. Volgens de laatste balans van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) eiste de aanval 51 slachtoffers, onder wie 40 kinderen, en 79 gewonden. Bij de gewonden zijn 56 kinderen.