De verdachten, allen tussen 20 en 28 jaar, werden opgepakt bij razzia's op acht appartementen in Duitsland. Ongeveer 500 politieagenten werkten mee aan de politieacties in Kassel, Hannover, Leipzig en Essen, zegt het parket van Frankfurt.

Vier van de zes verdachten kwamen naar Duitsland in december 2014, de twee anderen arriveerden in Duitsland in augustus en september vorig. Ze waren allemaal vluchtelingen op zoek naar asiel.

Volgens het parket was de aanslag nog niet voor meteen maar hadden de mannen het wel gemunt op een openbare plaats.

Bij een aanslag op een kerstmarkt in Berlijn in december vorig jaar kwamen twaalf mensen om.

De verdachten, allen tussen 20 en 28 jaar, werden opgepakt bij razzia's op acht appartementen in Duitsland. Ongeveer 500 politieagenten werkten mee aan de politieacties in Kassel, Hannover, Leipzig en Essen, zegt het parket van Frankfurt. Vier van de zes verdachten kwamen naar Duitsland in december 2014, de twee anderen arriveerden in Duitsland in augustus en september vorig. Ze waren allemaal vluchtelingen op zoek naar asiel. Volgens het parket was de aanslag nog niet voor meteen maar hadden de mannen het wel gemunt op een openbare plaats. Bij een aanslag op een kerstmarkt in Berlijn in december vorig jaar kwamen twaalf mensen om.