Dat meldt een woordvoerder het ministerie van Volksgezondheid van de Gazastrook. Drie andere militanten raakten gewond. De zes mannen waren lid van de al-Qassam-brigades. Ze kwamen om bij een explosie in een huis ten westen van de plaats Zawaida, in het centrum van de Gazastrook.

In een officiële mededeling legt Hamas de schuld bij Israël. De organisatie spreekt van een 'ernstige misdaad' door de 'Zionistische vijand tegen het Palestijnse verzet'. Een woordvoerder van het Israëlische leger zegt niet op de hoogte te zijn van het incident.

Al zes weken lang betogen de Palestijnen wekelijks aan de grens tussen de Gazastrook en Israël.

Dat meldt een woordvoerder het ministerie van Volksgezondheid van de Gazastrook. Drie andere militanten raakten gewond. De zes mannen waren lid van de al-Qassam-brigades. Ze kwamen om bij een explosie in een huis ten westen van de plaats Zawaida, in het centrum van de Gazastrook. In een officiële mededeling legt Hamas de schuld bij Israël. De organisatie spreekt van een 'ernstige misdaad' door de 'Zionistische vijand tegen het Palestijnse verzet'. Een woordvoerder van het Israëlische leger zegt niet op de hoogte te zijn van het incident. Al zes weken lang betogen de Palestijnen wekelijks aan de grens tussen de Gazastrook en Israël.