De zelfmoordaanslagen gebeurden tijdens het spitsuur. Bij de eerste, in het station Lubyanka, vielen zeker 24 doden.

Minder dan een uur later was er een tweede explosie aan de stopplaats Park Kultury, waar nog eens minstens 13 mensen omkwamen. Er vielen in totaal ook meer dan twintig gewonden.

Het station Lubyanka ligt net onder het hoofdkwartier van de Russische geheime dienst FSB.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar volgens burgemeester Yuri Luzhkov van Moskou en een bron bij de inlichtingendiensten zijn ze het werk van twee vrouwelijke kamikazes.

Terreur

Het gaat om de eerste aanslagen op de Moskouse metro zijn in zes jaar. In 2004 blies een zelfmoordterrorist zich op in de metro en sleurde 40 passagiers mee de dood in.

Toen had een verzetsstrijder uit het conflictgebied Noord-Kaukasus zich opgeblazen. Ook nu wordt in die richting gekeken.

Het metronetwerk van Moskou is een van de drukste ter wereld, met per dag zo'n 5,5 miljoen reizigers.

De zelfmoordaanslagen gebeurden tijdens het spitsuur. Bij de eerste, in het station Lubyanka, vielen zeker 24 doden. Minder dan een uur later was er een tweede explosie aan de stopplaats Park Kultury, waar nog eens minstens 13 mensen omkwamen. Er vielen in totaal ook meer dan twintig gewonden. Het station Lubyanka ligt net onder het hoofdkwartier van de Russische geheime dienst FSB. De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar volgens burgemeester Yuri Luzhkov van Moskou en een bron bij de inlichtingendiensten zijn ze het werk van twee vrouwelijke kamikazes.Terreur Het gaat om de eerste aanslagen op de Moskouse metro zijn in zes jaar. In 2004 blies een zelfmoordterrorist zich op in de metro en sleurde 40 passagiers mee de dood in. Toen had een verzetsstrijder uit het conflictgebied Noord-Kaukasus zich opgeblazen. Ook nu wordt in die richting gekeken. Het metronetwerk van Moskou is een van de drukste ter wereld, met per dag zo'n 5,5 miljoen reizigers.