Bij de schietpartij op de redactie van een lokale krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf personen om het leven gekomen. Dat zegt de politiebaas van de stad, Bill Krampf. Ook vielen er twee gewonden.

De schutter wordt door de krant zelf geïdentificeerd als de 38-jarige Jarrod W. Ramos. De man was geen onbekende voor het medium: in 2012 klaagde hij de krant en een columnist aan voor laster.

Ramos klaagde de krant en columnist Eric Hartley aan omdat die laatste in juli 2011 over een rechtszaak tegen de dertiger wegens intimidatie had geschreven. De klacht werd zowel in eerste aanleg, als uiteindelijk ook in beroep eind 2015 afgewezen.

Volgens Capital Gazette woont Ramos in Laurel, op ruim dertig kilometer ten noordwesten van Annapolis. Daar voeren lokale en federale agenten een huiszoeking uit.

De politie heeft de identiteit van de dader niet bevestigd. Wel zei de politiechef dat het om een doelbewuste actie tegen de krant ging. 'Dit was een gerichte aanval op de Capital Gazette', bevestigt Krampf . De dader 'kwam het gebouw binnen met een shotgun en hij zocht zijn slachtoffers uit terwijl hij door de benedenverdieping liep'. De politiechef gaf ook te kennen dat de krant eerder al bedreigingen had ontvangen via sociale media. De laatste berichten, 'die geweld aangaven', dateren van donderdag.

Een journalist van de getroffen krant Capital Gazette, Phil Davis, beschrijft op Twitter hoe hij de 'traumatiserende' aanval meemaakte. 'De schutter schoot door de glazen deur in het kantoor en opende het vuur op verschillende werknemers', stelt hij. 'Er is niets angstaanjagenders dan te horen hoe meerdere mensen neergeschoten worden terwijl je onder een bureau zit, en vervolgens hoe de schutter zijn wapen herlaadt.'

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde intussen via Twitter op het incident. 'Mijn gedachten en gebeden zijn bij alle slachtoffers en hun families. Bedankt aan alle eerstehulpverleners die momenteel ter plaatse zijn.'

Bij de schietpartij op de redactie van een lokale krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf personen om het leven gekomen. Dat zegt de politiebaas van de stad, Bill Krampf. Ook vielen er twee gewonden. De schutter wordt door de krant zelf geïdentificeerd als de 38-jarige Jarrod W. Ramos. De man was geen onbekende voor het medium: in 2012 klaagde hij de krant en een columnist aan voor laster. Ramos klaagde de krant en columnist Eric Hartley aan omdat die laatste in juli 2011 over een rechtszaak tegen de dertiger wegens intimidatie had geschreven. De klacht werd zowel in eerste aanleg, als uiteindelijk ook in beroep eind 2015 afgewezen. Volgens Capital Gazette woont Ramos in Laurel, op ruim dertig kilometer ten noordwesten van Annapolis. Daar voeren lokale en federale agenten een huiszoeking uit.De politie heeft de identiteit van de dader niet bevestigd. Wel zei de politiechef dat het om een doelbewuste actie tegen de krant ging. 'Dit was een gerichte aanval op de Capital Gazette', bevestigt Krampf . De dader 'kwam het gebouw binnen met een shotgun en hij zocht zijn slachtoffers uit terwijl hij door de benedenverdieping liep'. De politiechef gaf ook te kennen dat de krant eerder al bedreigingen had ontvangen via sociale media. De laatste berichten, 'die geweld aangaven', dateren van donderdag.Een journalist van de getroffen krant Capital Gazette, Phil Davis, beschrijft op Twitter hoe hij de 'traumatiserende' aanval meemaakte. 'De schutter schoot door de glazen deur in het kantoor en opende het vuur op verschillende werknemers', stelt hij. 'Er is niets angstaanjagenders dan te horen hoe meerdere mensen neergeschoten worden terwijl je onder een bureau zit, en vervolgens hoe de schutter zijn wapen herlaadt.'De Amerikaanse president Donald Trump reageerde intussen via Twitter op het incident. 'Mijn gedachten en gebeden zijn bij alle slachtoffers en hun families. Bedankt aan alle eerstehulpverleners die momenteel ter plaatse zijn.'