Zeker veertien Venezolaanse migranten komen om bij schipbreuk voor kust

De Venezolaanse hoofdstad Caracas (archiefbeeld) © Belga

Bij een schipbreuk voor de kust van Venezuela zijn zeker veertien mensen omgekomen. Het zou gaan om mensen die het land probeerden te ontvluchten.

Bij een patrouille van de kustwacht, zaterdagnamiddag voor de kust van de stad Güiria, werden al elf lichamen uit het water gehaald. ‘En vandaag werden, na deze gebeurtenis, nog eens drie lichamen gevonden: twee mannen en een vrouw.’

Parlementslid Robert Alcala, uit de bewuste regio Sucre, zegt dat er vermoed wordt dat 30 mensen aan boord van het bootje zaten. ‘Dat betekent dat er verschillende vermisten kunnen zijn’, aldus Alcala.

In de communicatie van de regering wordt gesproken over 20 passagiers, die op 6 december vertrokken zou zijn. Volgens diezelfde verklaring heeft de lokale politie geen weet van families die de verdwijning van naasten hebben gemeld.

Nog volgens het parlementslid gaat het om mensen die Venezuela probeerden te ontvluchten voor Trinidad, aan de andere kant van de Golf van Paria. Door de autoriteiten op Trinidad zouden ze terugestuurd zijn aan boord van hetzelfde bootje.

Volgens de Verenigde Naties hebben meer dan 5 miljoen Venezolanen sinds 2015 hun land verlaten, als gevolg van de zware politieke en economische crisis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content