Het zou vooral om kinderen gaan, aldus een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid van de Houthi-rebellen. Volgens omwonenden vervoerde de bus kinderen naar een zomerschool. Volgens het ICRC zijn zeker 29 kinderen van onder 15 jaar om het leven gekomen. Er vielen ook 77 gewonden.

Het ICRC verduidelijkte de aard van de aanval niet. 'Volgens het internationaal humanitair recht, moeten de burgers tijdens conflicten worden beschermd', klonk het wel. Het ministerie van de sjiitische Houthi-rebellen, die het gebied controleren waar de aanval gebeurde, houdt de door Saoedi-Arabië geleide militaire coalitie verantwoordelijk voor de aanval. Die coalitie heeft de controle over het luchtruim boven Jemen. Volgens de coalitie ging het om een 'legitieme militaire actie' tegen militanten die de dag voordien een raket hadden afgevuurd op Saoedi-Arabië. 'De coalitie zal alle maatregelen treffen tegen criminele en terroristische daden van de aan Iran gelinkte Houthi-militie, zoals de rekrutering van kinderen en de inzet van hen op het slagveld als instrumenten en dekking voor hun terroristische daden', aldus de coalitiewoordvoerder, Turki al-Malki. In het straatarme Jemen woedt al sinds 2015 een bloedige burgeroorlog, die aan meer dan 10.000 mensen het leven heeft gekost en 22 miljoen inwoners van noodhulp afhankelijk maakt. De regeringstroepen kunnen rekenen op luchtsteun van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie, terwijl de sjiitische Houthi-rebellen steun krijgen van diens aartsvijand Iran.

Het zou vooral om kinderen gaan, aldus een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid van de Houthi-rebellen. Volgens omwonenden vervoerde de bus kinderen naar een zomerschool. Volgens het ICRC zijn zeker 29 kinderen van onder 15 jaar om het leven gekomen. Er vielen ook 77 gewonden.Het ICRC verduidelijkte de aard van de aanval niet. 'Volgens het internationaal humanitair recht, moeten de burgers tijdens conflicten worden beschermd', klonk het wel. Het ministerie van de sjiitische Houthi-rebellen, die het gebied controleren waar de aanval gebeurde, houdt de door Saoedi-Arabië geleide militaire coalitie verantwoordelijk voor de aanval. Die coalitie heeft de controle over het luchtruim boven Jemen. Volgens de coalitie ging het om een 'legitieme militaire actie' tegen militanten die de dag voordien een raket hadden afgevuurd op Saoedi-Arabië. 'De coalitie zal alle maatregelen treffen tegen criminele en terroristische daden van de aan Iran gelinkte Houthi-militie, zoals de rekrutering van kinderen en de inzet van hen op het slagveld als instrumenten en dekking voor hun terroristische daden', aldus de coalitiewoordvoerder, Turki al-Malki. In het straatarme Jemen woedt al sinds 2015 een bloedige burgeroorlog, die aan meer dan 10.000 mensen het leven heeft gekost en 22 miljoen inwoners van noodhulp afhankelijk maakt. De regeringstroepen kunnen rekenen op luchtsteun van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie, terwijl de sjiitische Houthi-rebellen steun krijgen van diens aartsvijand Iran.