De aanval van de islamistische groepering Boko Haram op de slaapzaal van een landbouwhogeschool in het noordoosten van Nigeria heeft nu al het leven gekost aan zeker 40 mensen. Wellicht zijn alle dodelijke slachtoffers studenten.

Leden van de islamistische groepering Boko Haram hebben het vuur geopend op studenten die lagen te slapen in de slaapzaal van een college in het noordoosten van Nigeria. De aanval vond plaats in een landbouwhogeschool in Gubja, in de staat Yobe.

Die staat is de laatste maanden het toneel van verschillende gewelddadige aanvallen tegen studenten. In juli vielen in de stad Mamudo zeker 42 doden, toen leden van Boko Haram met explosieven gooiden en het vuur openden in slaapzalen waar studenten lagen te slapen. (Belga/SD)

De aanval van de islamistische groepering Boko Haram op de slaapzaal van een landbouwhogeschool in het noordoosten van Nigeria heeft nu al het leven gekost aan zeker 40 mensen. Wellicht zijn alle dodelijke slachtoffers studenten.Leden van de islamistische groepering Boko Haram hebben het vuur geopend op studenten die lagen te slapen in de slaapzaal van een college in het noordoosten van Nigeria. De aanval vond plaats in een landbouwhogeschool in Gubja, in de staat Yobe.Die staat is de laatste maanden het toneel van verschillende gewelddadige aanvallen tegen studenten. In juli vielen in de stad Mamudo zeker 42 doden, toen leden van Boko Haram met explosieven gooiden en het vuur openden in slaapzalen waar studenten lagen te slapen. (Belga/SD)