Bij aanvallen van gewapende moslimrebellen van de Oegandese Allied Democratic Forces (ADF) zijn in vier dorpen in het oosten van Congo minstens 27 mensen gedood. De meeste slachtoffers werden afgemaakt met machetes, zei de coördinator van de Convention Pour le Respect des Droits de l'Homme (CRDH), John Paul Ngahangondi.

Na de aanvallen op de dorpen Ntombi, Kakwabya, Pabaota en Mabambio, ongeveer 45 kilometer ten noorden van de stad Beni in het oosten van Congo, was aanvankelijk bericht over 12 doden.

Honderden mensen zijn volgens officiële bronnen uit vrees voor nog meer geweld uit het gebied weggevlucht. De radicale islamitische rebellenbeweging ADF werd in 1995 in Oeganda opgericht. De militieleden concentreren zich inmiddels echter op Congo.

In de grote omgeving van Beni heeft de terreurbeweging de voorbije jaren honderden burgers gedood. In Oost-Congo vechten verschillende milities om de macht om zo de controle te krijgen over de ertsrijke gebieden.(Belga/SD)

Na de aanvallen op de dorpen Ntombi, Kakwabya, Pabaota en Mabambio, ongeveer 45 kilometer ten noorden van de stad Beni in het oosten van Congo, was aanvankelijk bericht over 12 doden. Honderden mensen zijn volgens officiële bronnen uit vrees voor nog meer geweld uit het gebied weggevlucht. De radicale islamitische rebellenbeweging ADF werd in 1995 in Oeganda opgericht. De militieleden concentreren zich inmiddels echter op Congo. In de grote omgeving van Beni heeft de terreurbeweging de voorbije jaren honderden burgers gedood. In Oost-Congo vechten verschillende milities om de macht om zo de controle te krijgen over de ertsrijke gebieden.(Belga/SD)