Drie gewapende mannen vielen de campus in Kaboel maandag binnen en openden het vuur op studenten en personeelsleden. Volgens ooggetuigen vond de aanval plaats tijdens een Iraans getint boekenevenement op de campus. De inval duurde uiteindelijk zo'n zes uur.

De jihadistiche terreurorganiatie Islamitische Staat (IS) heeft via zijn propagandakanaal Amaq de aanval op de universiteit van Kaboel opgeëist. 'Strijders van de Islamitische Staat zijn erin geslaagd een aanval te lanceren tijdens een evenement aan de universiteit van Kaboel', luidde het. De drie aanvallers werden gedood.

Het is niet de eerste keer dat een Afghaanse universiteitscampus het doelwit wordt van terreur. In 2016 kwamen zestien mensen om het leven tijdens een aanval op de Amerikaanse Universiteit van Afghanistan. (Belga)

Drie gewapende mannen vielen de campus in Kaboel maandag binnen en openden het vuur op studenten en personeelsleden. Volgens ooggetuigen vond de aanval plaats tijdens een Iraans getint boekenevenement op de campus. De inval duurde uiteindelijk zo'n zes uur. De jihadistiche terreurorganiatie Islamitische Staat (IS) heeft via zijn propagandakanaal Amaq de aanval op de universiteit van Kaboel opgeëist. 'Strijders van de Islamitische Staat zijn erin geslaagd een aanval te lanceren tijdens een evenement aan de universiteit van Kaboel', luidde het. De drie aanvallers werden gedood. Het is niet de eerste keer dat een Afghaanse universiteitscampus het doelwit wordt van terreur. In 2016 kwamen zestien mensen om het leven tijdens een aanval op de Amerikaanse Universiteit van Afghanistan. (Belga)