Twee reddingswerkers, een 13-jarig kind en een gezin van vier kwamen om bij verschillende aardverschuivingen in de noordelijke provincies Benguet en Nueva Vizcaya, aldus plaatselijke functionarissen.

Vijf mensen lieten het leven bij andere aardverschuivingen in de stad Baguio, meldde burgemeester Mauricio Domogan. Vijf mensen worden vermist, voegde hij eraan toe.

In Pasig, een voorstad van Manilla, werd volgens de politie het lichaam van een tienermeisje geborgen onder een brug over de rivier Marikina.

De tyfoon teisterde de Filipijnen zaterdag twintig uur lang voordat hij verder trok naar het zuiden van China. Hij bracht zware regenval mee, wat tientallen aardverschuivingen teweegbracht. Meer dan 4 miljoen mensen zaten zonder elektriciteit nadat stroom- en communicatielijnen waren vernield.

De autoriteiten vrezen dat het dodental nog zal stijgen

Twee reddingswerkers, een 13-jarig kind en een gezin van vier kwamen om bij verschillende aardverschuivingen in de noordelijke provincies Benguet en Nueva Vizcaya, aldus plaatselijke functionarissen. Vijf mensen lieten het leven bij andere aardverschuivingen in de stad Baguio, meldde burgemeester Mauricio Domogan. Vijf mensen worden vermist, voegde hij eraan toe. In Pasig, een voorstad van Manilla, werd volgens de politie het lichaam van een tienermeisje geborgen onder een brug over de rivier Marikina. De tyfoon teisterde de Filipijnen zaterdag twintig uur lang voordat hij verder trok naar het zuiden van China. Hij bracht zware regenval mee, wat tientallen aardverschuivingen teweegbracht. Meer dan 4 miljoen mensen zaten zonder elektriciteit nadat stroom- en communicatielijnen waren vernield. De autoriteiten vrezen dat het dodental nog zal stijgen