De tests, die in Belgische en Franse laboratoria uitgevoerd werden, brachten ook abnormale hoeveelheden radioactief jodium en cesium 137 aan het licht bij verscheidene vissoorten en schelpen. Dat heeft milieuorganisatie Greenpeace donderdag bij monde van de Belgische stralingsdeskundige Jan van de Putte meegedeeld.

Greenpeace verwijt de Japanse overheid een ontoereikende respons op de nucleaire crisis na de aardbeving en tsunami van 11 maart. De prefectuur van Fukushima reageerde met de boodschap dat de visserij in de regio nog niet hernomen werd en dat er geen enkel zeeproduct uit de regio op de markt gebracht is. (Belga)

De tests, die in Belgische en Franse laboratoria uitgevoerd werden, brachten ook abnormale hoeveelheden radioactief jodium en cesium 137 aan het licht bij verscheidene vissoorten en schelpen. Dat heeft milieuorganisatie Greenpeace donderdag bij monde van de Belgische stralingsdeskundige Jan van de Putte meegedeeld. Greenpeace verwijt de Japanse overheid een ontoereikende respons op de nucleaire crisis na de aardbeving en tsunami van 11 maart. De prefectuur van Fukushima reageerde met de boodschap dat de visserij in de regio nog niet hernomen werd en dat er geen enkel zeeproduct uit de regio op de markt gebracht is. (Belga)