Volgens de Amerikaanse tv-zenders CNN en MSNBC werd het lichaam van Osama bin Laden op een onbekende plek op zee begraven, wat in lijn zou zijn met de moslimtradities. Een bron binnen de entourage van Dalil Boubakeur, rector van de "Grande Mosquée", verklaart echter "zeer verrast" te zijn door de informatie, die "bevestiging vraagt".

Traditie

Volgens de bron vraagt de moslimtraditie dat "het lichaam van de overledene eerst gewassen wordt met water en zeep, vervolgens met helder water en tenslotte met water gemengd met kamfer. Daarna moet het in drie stukken stof gewikkeld worden".

Mekka

"De begraving gebeurt in de grond, zonder kist. De overledene moet evenwijdig met Mekka liggen, waarbij het hoofd lichtjes naar rechts gedraaid is. Op die manier is het gezicht gericht naar Kaäba, het heiligdom van Mekka." Twee Amerikaanse verantwoordelijken bevestigden inmiddels anoniem dat Osama begraven werd op zee, zoals de zenders CNN en MSNBC eerder meldden. (Belga)

Volgens de Amerikaanse tv-zenders CNN en MSNBC werd het lichaam van Osama bin Laden op een onbekende plek op zee begraven, wat in lijn zou zijn met de moslimtradities. Een bron binnen de entourage van Dalil Boubakeur, rector van de "Grande Mosquée", verklaart echter "zeer verrast" te zijn door de informatie, die "bevestiging vraagt".Traditie Volgens de bron vraagt de moslimtraditie dat "het lichaam van de overledene eerst gewassen wordt met water en zeep, vervolgens met helder water en tenslotte met water gemengd met kamfer. Daarna moet het in drie stukken stof gewikkeld worden".Mekka "De begraving gebeurt in de grond, zonder kist. De overledene moet evenwijdig met Mekka liggen, waarbij het hoofd lichtjes naar rechts gedraaid is. Op die manier is het gezicht gericht naar Kaäba, het heiligdom van Mekka." Twee Amerikaanse verantwoordelijken bevestigden inmiddels anoniem dat Osama begraven werd op zee, zoals de zenders CNN en MSNBC eerder meldden. (Belga)