Dominique Strauss-Kahn, de ex-topman van het IMF beschuldigd van poging tot aanranding, moet vrijdag voor de rechter verschijnen. Dat is twee weken vroeger dan gepland. Waarom, is niet bekend. Naar verluidt zijn er grote twijfels ontstaan over de geloofwaardigheid van het kamermeisje dat hem beschuldigt.
De New York Times (NYT) schrijft, op basis van de getuigenissen van twee anonieme speurders in de zaak, dat de zaak tegen Strauss-Kahn 'op instorten staat'. Verwacht wordt dat zijn advocaten een versoepeling zullen vragen van de omstandigheden van zijn huisarrest.

'Leugens'
Forensisch onderzoek heeft aangetoond dat er seksueel contact is geweest tussen de 62-jarige DSK en de 32-jarige Nafissatou Diallo, maar de openbare aanklagers hechten volgens de NYT weinig geloof aan de verklaringen van de vrouw over het incident en over haarzelf. Sinds haar eerste beschuldiging op 14 mei zou ze al meermaals hebben gelogen.

De vrouw wordt er ook van verdacht banden te hebben met drugsdealers en mensen die betrokken zijn bij witwaspraktijken. Er zouden ook problemen zijn de asielaanvraag van de vrouw, die uit Guinee komt. Dat kan haar geloofwaardigheid als getuige schaden.

Voorts zou er een opgenomen telefoontje met een gevangene bestaan, een dag na haar ontmoeting met DSK, waarin ze het heeft over de 'mogelijke opbrengsten' van haar klacht tegen de voormalige IMF-baas.

Identificatie
De Franse krant Libération schrijft dat de verdediging van DSK eraan denkt om de legaliteit te betwisten van de identificatie door het slachtoffer in het politiecommissariaat van Harlem.

De vrouw zou DSK voor de identificatie tweemaal zijn gezicht gezien hebben op een foto en op televisie. (KVDA)

Dominique Strauss-Kahn, de ex-topman van het IMF beschuldigd van poging tot aanranding, moet vrijdag voor de rechter verschijnen. Dat is twee weken vroeger dan gepland. Waarom, is niet bekend. Naar verluidt zijn er grote twijfels ontstaan over de geloofwaardigheid van het kamermeisje dat hem beschuldigt. De New York Times (NYT) schrijft, op basis van de getuigenissen van twee anonieme speurders in de zaak, dat de zaak tegen Strauss-Kahn 'op instorten staat'. Verwacht wordt dat zijn advocaten een versoepeling zullen vragen van de omstandigheden van zijn huisarrest. 'Leugens' Forensisch onderzoek heeft aangetoond dat er seksueel contact is geweest tussen de 62-jarige DSK en de 32-jarige Nafissatou Diallo, maar de openbare aanklagers hechten volgens de NYT weinig geloof aan de verklaringen van de vrouw over het incident en over haarzelf. Sinds haar eerste beschuldiging op 14 mei zou ze al meermaals hebben gelogen. De vrouw wordt er ook van verdacht banden te hebben met drugsdealers en mensen die betrokken zijn bij witwaspraktijken. Er zouden ook problemen zijn de asielaanvraag van de vrouw, die uit Guinee komt. Dat kan haar geloofwaardigheid als getuige schaden. Voorts zou er een opgenomen telefoontje met een gevangene bestaan, een dag na haar ontmoeting met DSK, waarin ze het heeft over de 'mogelijke opbrengsten' van haar klacht tegen de voormalige IMF-baas.Identificatie De Franse krant Libération schrijft dat de verdediging van DSK eraan denkt om de legaliteit te betwisten van de identificatie door het slachtoffer in het politiecommissariaat van Harlem. De vrouw zou DSK voor de identificatie tweemaal zijn gezicht gezien hebben op een foto en op televisie. (KVDA)