Anne Mansouret, de moeder van de Franse journaliste en schrijfster Tristane Banon, die Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting, is vanochtend verhoord door de Franse politie.

Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een gerechtelijke bron. Mansouret werd ondervraagd in het kader van een vooronderzoek dat het parket in Parijs opende na de klacht van Banon.

Appartement

Banon (32) beweert dat Strauss-Kahn (62) haar in februari 2003 probeerde te verkrachten in een appartement in het centrum van Parijs, tijdens een ontmoeting in het kader van de voorbereiding van haar boek 'Erreurs avouées (au masculin)'.

Ze vertelde de feiten indertijd aan haar moeder. Mansouret, een socialistische verkozene in het noordwestelijke departement Eure, gaf haar dochter toen de raad geen klacht in te dienen. Vorige week zei Mansouret dan weer fier te zijn dat haar dochter naar het gerecht stapte.

Banon zelf werd maandag door de politie verhoord. Volgens Strauss-Kahn beeldt ze zich de feiten in. De advocaten van de voormalige IMF-topman dienden een klacht in voor laster.

Vervolgd

Strauss-Kahn wordt momenteel in de Verenigde Staten vervolgd voor seksuele misdrijven. Hij zou op 14 mei een kamermeisje hebben aangerand in zijn suite in het Sofitelhotel in New York. Hij werd op 1 juli voorwaardelijk vrijgelaten. Op 1 augustus moet hij opnieuw voor het gerecht verschijnen. (KVDA)

Anne Mansouret, de moeder van de Franse journaliste en schrijfster Tristane Banon, die Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting, is vanochtend verhoord door de Franse politie. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een gerechtelijke bron. Mansouret werd ondervraagd in het kader van een vooronderzoek dat het parket in Parijs opende na de klacht van Banon. Appartement Banon (32) beweert dat Strauss-Kahn (62) haar in februari 2003 probeerde te verkrachten in een appartement in het centrum van Parijs, tijdens een ontmoeting in het kader van de voorbereiding van haar boek 'Erreurs avouées (au masculin)'. Ze vertelde de feiten indertijd aan haar moeder. Mansouret, een socialistische verkozene in het noordwestelijke departement Eure, gaf haar dochter toen de raad geen klacht in te dienen. Vorige week zei Mansouret dan weer fier te zijn dat haar dochter naar het gerecht stapte. Banon zelf werd maandag door de politie verhoord. Volgens Strauss-Kahn beeldt ze zich de feiten in. De advocaten van de voormalige IMF-topman dienden een klacht in voor laster. Vervolgd Strauss-Kahn wordt momenteel in de Verenigde Staten vervolgd voor seksuele misdrijven. Hij zou op 14 mei een kamermeisje hebben aangerand in zijn suite in het Sofitelhotel in New York. Hij werd op 1 juli voorwaardelijk vrijgelaten. Op 1 augustus moet hij opnieuw voor het gerecht verschijnen. (KVDA)