De luchthaven van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, heeft gezegd dat Franse militairen het wrak van het vermiste vliegtuig van Air Algérie ontdekt hebben.

Op de website van de luchthaven staat te lezen dat het wrak werd aangetroffen in het moeilijk toegankelijke woestijngebied tussen de Malinese steden Gao en Kidal. Dat werd ondertussen ook bevestigd door de Malinese president, Ibrahim Boubacar Keita. Die zei te hebben vernomen dat het wrak gevonden werd 'tussen Aguelhoc en Kidal' in het noorden van Mali. Een tweet van Air Algérie zegt dan weer dat het vliegtuig gecrasht is 'in de regio Tilemsi, 70 kilometer van Gao.'

Op een persconferentie eerder op de avond zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, dat het vliegtuig 'nog steeds vermist' is.

Vlucht AH5017 was vanuit de hoofdstad van Burkina Faso vertrokken naar Algiers, de hoofdstad van Algerije, maar is daar nooit aangekomen.

Aan boord van de vlucht waren 116 passagiers, waarbij een Belg. (Belga/WB)

De luchthaven van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, heeft gezegd dat Franse militairen het wrak van het vermiste vliegtuig van Air Algérie ontdekt hebben.Op de website van de luchthaven staat te lezen dat het wrak werd aangetroffen in het moeilijk toegankelijke woestijngebied tussen de Malinese steden Gao en Kidal. Dat werd ondertussen ook bevestigd door de Malinese president, Ibrahim Boubacar Keita. Die zei te hebben vernomen dat het wrak gevonden werd 'tussen Aguelhoc en Kidal' in het noorden van Mali. Een tweet van Air Algérie zegt dan weer dat het vliegtuig gecrasht is 'in de regio Tilemsi, 70 kilometer van Gao.'Op een persconferentie eerder op de avond zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, dat het vliegtuig 'nog steeds vermist' is.Vlucht AH5017 was vanuit de hoofdstad van Burkina Faso vertrokken naar Algiers, de hoofdstad van Algerije, maar is daar nooit aangekomen.Aan boord van de vlucht waren 116 passagiers, waarbij een Belg. (Belga/WB)