Wrak van vliegtuig EgyptAir niet gevonden – ondanks eerdere berichten

EgyptAir © REUTERS

Nadat de vicepresident van de Egyptische luchtvaartmaatschappij eerder het tegendeel had beweerd, meldt hij nu dat het wrak van het vermiste vliegtuig van EgyptAir niet is teruggevonden.

Vicevoorzitter Ahmed Adel van de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir had aan CNN gezegd dat wrakstukken van het toestel waren teruggevonden nabij het Griekse eiland Karpathos, maar nadat Griekse bronnen dat hadden tegengesproken, trok hij die bewering weer in. “Wij nemen onze woorden terug over het vinden van het wrak omdat wat we aantroffen geen onderdeel van ons vliegtuig is. De zoektocht en de reddingstocht zijn dus nog steeds aan de gang”, verklaarde hij, opnieuw aan CNN.

Eerder had voorzitter Athanassios Binosvan de Griekse Commissie voor de Veiligheid in de Luchtvaart aan het Franse persbureau AFP gezegd dat de teruggevonden brokstukken “niet van een vliegtuig” zijn.

“Wat is gevonden, is een stuk hout en weefsels die niet van een vliegtuig kunnen zijn”, benadrukte de functionaris.

Explosie

Volgens deskundigen van de Amerikaanse inlichtingendiensten zijn er sterke aanwijzingen dat er een explosie is geweest aan boord van toestel van EgyptAir. Infrarode en multispectrale beelden duiden er sterk op dat er een ontploffing is geweest, aldus een bron bij de Amerikaanse inlichtingendiensten tegenover NBC. Hij waarschuwde niettemin dat de echte oorzaak onbekend is. In het geval van een explosie stelt zich de vraag wat de oorzaak ervan is, zei de expert. (Belga/AVE/RR)

Lees ook: Drie cruciale vragen over crash vlucht EgyptAir

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content