'De VS hebben mogelijke voorbereidingen geïdentificeerd voor een nieuwe chemische aanval door het Assad-regime die waarschijnlijk zou leiden tot de massamoord van burgers, onder wie onschuldige kinderen', aldus de mededeling van het Witte Huis. Washington herhaalt dat het in Syrië en Irak is om te vechten tegen terreurgroep Islamitische Staat, maar 'dat Assad en zijn leger een hoge prijs zullen betalen indien ze opnieuw een aanval uitvoeren die leidt tot een massamoord', klinkt het.

De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley tweette dat 'elke toekomstige aanval tegen het Syrische volk aan Assad zal worden toegeschreven, maar ook aan Rusland en Iran, die hem steunen bij het doden van zijn eigen volk'

In april hebben de VS een aanval uitgevoerd tegen een Syrische legerbasis, van waar de vliegtuigen vertrokken zouden zijn die op 4 april chemische wapens gedropt zouden hebben op de door de rebellen gecontroleerde stad Khan Sheikhoun. Damascus ontkent achter de aanval te zitten.

Volgens woordvoerder Jeff Davis van het Pentagon is er 'activiteit' gezien op de basis al-Chaayrate vanwaar de chemische aanval in april is gestart en die 'wijst op voorbereidingen voor het mogelijk gebruik van scheikundige wapens'.

'De VS hebben mogelijke voorbereidingen geïdentificeerd voor een nieuwe chemische aanval door het Assad-regime die waarschijnlijk zou leiden tot de massamoord van burgers, onder wie onschuldige kinderen', aldus de mededeling van het Witte Huis. Washington herhaalt dat het in Syrië en Irak is om te vechten tegen terreurgroep Islamitische Staat, maar 'dat Assad en zijn leger een hoge prijs zullen betalen indien ze opnieuw een aanval uitvoeren die leidt tot een massamoord', klinkt het. De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley tweette dat 'elke toekomstige aanval tegen het Syrische volk aan Assad zal worden toegeschreven, maar ook aan Rusland en Iran, die hem steunen bij het doden van zijn eigen volk' In april hebben de VS een aanval uitgevoerd tegen een Syrische legerbasis, van waar de vliegtuigen vertrokken zouden zijn die op 4 april chemische wapens gedropt zouden hebben op de door de rebellen gecontroleerde stad Khan Sheikhoun. Damascus ontkent achter de aanval te zitten. Volgens woordvoerder Jeff Davis van het Pentagon is er 'activiteit' gezien op de basis al-Chaayrate vanwaar de chemische aanval in april is gestart en die 'wijst op voorbereidingen voor het mogelijk gebruik van scheikundige wapens'.