Noch Trump, noch vice-president Mike Pence is op de hoogte gebracht, zei woordvoerster Kayleigh McEnany zaterdag. Ze voegde eraan toe dat het hierbij niet gaat over de waarheidsgetrouwheid van de informatie, maar alleen over de vraag of Trump zou zijn geïnformeerd.

The New York Times meldde eerder deze week dat de Russische geheime dienst militante islamisten in Afghanistan geld zou hebben aangeboden voor het doden van buitenlandse soldaten. Hiermee moesten aanvallen van de taliban en andere milities op Amerikaanse troepen worden bevorderd, meldde de krant.

The Washington Post en The Wall Street Journal kwamen zaterdag met soortgelijke berichten en hebben die gemaakt op basis van informatie uit inlichtingenkringen. De Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad (NSC) heeft na een bijeenkomst in maart een selectie gemaakt van mogelijke tegenmaatregelen tegen de Russische actie, maar daar is nog niets mee gedaan, aldus de mediaberichten.

Trump zou volgens hen zijn geïnformeerd over de Russische aanpak, maar Het Witte Huis spreekt dat dus tegen. De taliban en Rusland verwijzen de mediaberichten naar de prullenbak en beschouwen die als irrelevant, aldus de Amerikaanse kranten.

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden zegt geschokt te zijn door de onthullingen, die 'als ze waar zijn, weer laten zien dat Trump er niet in slaagt tegen Poetin op te staan'. 'Niet alleen heeft hij Rusland geen straf opgelegd of anderszins de consequenties laten voelen van deze flagrante schending van het internationaal recht, Donald Trump blijft ook maar onderdanig en zichzelf verlagen ten opzichte van Vladimir Poetin', aldus Biden.

Noch Trump, noch vice-president Mike Pence is op de hoogte gebracht, zei woordvoerster Kayleigh McEnany zaterdag. Ze voegde eraan toe dat het hierbij niet gaat over de waarheidsgetrouwheid van de informatie, maar alleen over de vraag of Trump zou zijn geïnformeerd. The New York Times meldde eerder deze week dat de Russische geheime dienst militante islamisten in Afghanistan geld zou hebben aangeboden voor het doden van buitenlandse soldaten. Hiermee moesten aanvallen van de taliban en andere milities op Amerikaanse troepen worden bevorderd, meldde de krant. The Washington Post en The Wall Street Journal kwamen zaterdag met soortgelijke berichten en hebben die gemaakt op basis van informatie uit inlichtingenkringen. De Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad (NSC) heeft na een bijeenkomst in maart een selectie gemaakt van mogelijke tegenmaatregelen tegen de Russische actie, maar daar is nog niets mee gedaan, aldus de mediaberichten. Trump zou volgens hen zijn geïnformeerd over de Russische aanpak, maar Het Witte Huis spreekt dat dus tegen. De taliban en Rusland verwijzen de mediaberichten naar de prullenbak en beschouwen die als irrelevant, aldus de Amerikaanse kranten. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden zegt geschokt te zijn door de onthullingen, die 'als ze waar zijn, weer laten zien dat Trump er niet in slaagt tegen Poetin op te staan'. 'Niet alleen heeft hij Rusland geen straf opgelegd of anderszins de consequenties laten voelen van deze flagrante schending van het internationaal recht, Donald Trump blijft ook maar onderdanig en zichzelf verlagen ten opzichte van Vladimir Poetin', aldus Biden.