Het Witte Huis komt met een rapport met daarin 46 aanbevelingen voor de hervorming van de Amerikaanse spionageprogramma's. Dat meldt woordvoerder Jay Carney.

Vorige week werd het rapport voorgelegd aan de Amerikaanse president Barack Obama. Het Witte Huis was van plan de publicatie tot volgende maand uit te stellen, maar 'na onnauwkeurige en onvolledige persartikels over de inhoud van het rapport' werd beslist de publicatie te vervroegen.

Het onderzoek was een 'zwaar, uitgebreid' verslag, dat evaluatie en beoordeling vraagt, aldus Carney. Het Witte Huis zal de aanbevelingen bekijken, om te beslissen welke ingevoerd zullen worden, welke niet en welke verder moeten bekeken worden. Hoe laat het rapport woensdag gepubliceerd wordt, zei Carney echter niet.

(Belga/SD)

Het Witte Huis komt met een rapport met daarin 46 aanbevelingen voor de hervorming van de Amerikaanse spionageprogramma's. Dat meldt woordvoerder Jay Carney. Vorige week werd het rapport voorgelegd aan de Amerikaanse president Barack Obama. Het Witte Huis was van plan de publicatie tot volgende maand uit te stellen, maar 'na onnauwkeurige en onvolledige persartikels over de inhoud van het rapport' werd beslist de publicatie te vervroegen.Het onderzoek was een 'zwaar, uitgebreid' verslag, dat evaluatie en beoordeling vraagt, aldus Carney. Het Witte Huis zal de aanbevelingen bekijken, om te beslissen welke ingevoerd zullen worden, welke niet en welke verder moeten bekeken worden. Hoe laat het rapport woensdag gepubliceerd wordt, zei Carney echter niet.(Belga/SD)