Witte Huis ontkent dat speciaal aanklager Mueller financiële informatie opvroeg bij Deutsche Bank

© Belga

Een advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump ontkent dat speciaal aanklager Robert Mueller gegevens heeft opgevraagd bij Deutsche Bank. Mueller voert het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Bloomberg, de Wall Street Journal en de Duitse financiële krant Handelsblatt brachten het nieuws dinsdag naar buiten. Volgens insiders zou Mueller Deutsche Bank enkele weken geleden gelast hebben documenten voor te leggen over zijn zaken met president Donald Trump en zijn familie.

Behalve Trump zelf, zouden ook zijn vrouw Melania, dochter Ivanka en schoonzoon Jared Kushner rekeningen hebben bij de grootste bank van Duitsland. Deutsche Bank is overigens de enige bank die tijdens de Russische economische crisis Rusland niet heeft verlaten. Ze heeft er een lange traditie en is er stevig verankerd. Deutsche Bank wilde niet op het nieuws reageren.

Een advocaat van Trump doet dat wel. ‘We hebben bevestiging dat nieuwsberichten dat de speciaal aanklager financiële informatie gelinkt aan de president heeft opgevraagd, vals zijn’, zegt Jay Sekulow. ‘Geen dagvaarding is afgeleverd of ontvangen. We hebben dit bevestigd bij de bank en andere bronnen.’

Partner Content