De op voorhand aangekondigde en fel gemediatiseerde officiële ontmoeting tussen Donald Trump en Vladimir Poetin duurde 2,5 uur, maar blijkbaar hebben beide presidenten elkaar op de G20-top eerder deze maand in Hamburg een tweede keer gesproken, ongeveer een uur lang. Dat melden onder andere de krant The Washington Post en tv-zender CNN, die zich beroepen op bronnen in het Witte Huis.

Volgens The Washington Post vond dat gesprek plaats tijdens een diner van de G20-leiders en hun echtgenotes op 17 juli. Trump verliet zijn plaats naast de Japanse premier Shinzo Abe en schoof naast Poetin aan tafel. De enige andere persoon die het gesprek bijwoonde, was de officiële tolk van Poetin.

'Vals'

In een mededeling minimaliseert het Witte Huis de zaak. Het luidt dat er 'geen tweede overleg was', slechts een korte conversatie aan het einde van het diner. 'De insinuatie dat het Witte Huis heeft geprobeerd dat te verzwijgen, is vals en absurd en getuigt van slechte intenties', zo luidt het volgens de krant.

Over de inhoud van het een uur durend gesprek werd niets gezegd.

Ook Trump zelf heeft al gereageerd via Twitter. 'De fake news wordt steeds oneerlijker', zegt hij.

Gevoelig

De president beweert ook dat de journalisten vooraf op de hoogte waren, maar dat klopt niet volgens The Washington Post.

De krant merkt op dat er nooit gesproken is over een 'geheime' maar wel over een 'onbekende' tweede meeting. De kwestie ligt vooral gevoelig omwille van de kritiek dat Trump veel te nauwe banden heeft met een belangrijke tegenstander van de VS.

De op voorhand aangekondigde en fel gemediatiseerde officiële ontmoeting tussen Donald Trump en Vladimir Poetin duurde 2,5 uur, maar blijkbaar hebben beide presidenten elkaar op de G20-top eerder deze maand in Hamburg een tweede keer gesproken, ongeveer een uur lang. Dat melden onder andere de krant The Washington Post en tv-zender CNN, die zich beroepen op bronnen in het Witte Huis.Volgens The Washington Post vond dat gesprek plaats tijdens een diner van de G20-leiders en hun echtgenotes op 17 juli. Trump verliet zijn plaats naast de Japanse premier Shinzo Abe en schoof naast Poetin aan tafel. De enige andere persoon die het gesprek bijwoonde, was de officiële tolk van Poetin. In een mededeling minimaliseert het Witte Huis de zaak. Het luidt dat er 'geen tweede overleg was', slechts een korte conversatie aan het einde van het diner. 'De insinuatie dat het Witte Huis heeft geprobeerd dat te verzwijgen, is vals en absurd en getuigt van slechte intenties', zo luidt het volgens de krant.Over de inhoud van het een uur durend gesprek werd niets gezegd.Ook Trump zelf heeft al gereageerd via Twitter. 'De fake news wordt steeds oneerlijker', zegt hij.De president beweert ook dat de journalisten vooraf op de hoogte waren, maar dat klopt niet volgens The Washington Post.De krant merkt op dat er nooit gesproken is over een 'geheime' maar wel over een 'onbekende' tweede meeting. De kwestie ligt vooral gevoelig omwille van de kritiek dat Trump veel te nauwe banden heeft met een belangrijke tegenstander van de VS.