Witte Huis bevestigt: Trump vertoont milde symptomen

Donald Trump © belga

De Amerikaanse president Donald Trump vertoont milde symptomen van het coronavirus. Dat bevestigt zijn stafchef Mark Meadows. Hij is ‘optimistisch’ over een ‘snel herstel’ van de president.

Eerder had The New York Times gemeld dat Donald Trump milde symptomen vertoont.

De moraal van de president zit goed, verklaarde stafchef Meadows. De president is actief en is aan het werk, zo stelde hij. Artsen houden Trump en zijn echtgenote Melania constant in de gaten. Volgens Meadows is Trump ondanks zijn ziekte ‘vastbesloten om heel hard te werken voor het Amerikaanse volk.’

De stafchef wilde niet uitweiden over de behandeling van de president en omzeilde ook vragen over Hope Hicks, een topadviseur van Trump die positief testte.

Donderdag hield de president nog een evenement om fondsen te verwerven in New Jersey. Daar zou hij volgens de New York Times ‘lusteloos’ overgekomen zijn. Hij zou daar contact met zo’n honderd mensen hebben gehad. Volgens de krant vertoont de president symptomen die lijken op een verkoudheid.

Trump werd vrijdag getest op het coronavirus nadat Hicks het virus had opgelopen. Hicks had nog met de president in de Air Force One gevlogen en begeleidde hem dinsdag bij het eerste televisiedebat tegen de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in Cleveland, Ohio.

Ook Trumps echtgenote Melania vertoont ‘milde symptomen’, bevestigde ze zelf via Twitter. Ze voelt zich ‘over het algemeen’ goed’. ‘Ik kijk uit naar een spoedig herstel’.

https://twitter.com/FLOTUS/status/1312046490077061121Melania Trumphttps://twitter.com/FLOTUS

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Nog verschillende andere familieleden van Trump hadden contact met Hicks omdat ze samen hebben gereisd. Volgens Amerikaanse media gaat het om dochter Ivanka Trump en schoonzoon Jared Kushner. Zij hebben zich laten testen en zijn niet besmet, meldt het Witte Huis. Op de lijst staan verder Eric, Lara en Tiffany Trump, Donald Trump Jr. en Trumps juridisch adviseur Rudy Giuliani. Of Hicks al besmet was tijdens die gezamenlijke reizen, is niet duidelijk. Ook Trumps jongste zoon, de 14-jarige Barron is getest, maar hij testte negatief, meldt het Witte Huis. ‘Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om te verzekeren dat hij veilig en gezond blijft’, klinkt het. Ondertussen probeert het Witte Huis alle contacten die het echtpaar Trump had, in kaart te brengen.

Vicepresident Mike Pence testte negatief, en kan de president eventueel, bij ernstige symptomen, vervangen.

Ook Joe Biden wordt getest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content