Het Witte Huis bevestigt dat Randolph Alles, directeur van de Secret Service, de laan wordt uitgestuurd. James Murray vervangt hem vanaf mei, aldus woordvoerster Sarah Sanders.

Het Witte Huis gaf geen reden voor het onverwachte vertrek van Alles. Zijn vervanger Murray "maakte zijn carrière binnen de USSS", aldus nog Sanders.

Anonieme functionarissen hadden eerder al aan de zender CNN gemeld dat president Donald Trump het ontslag van Alles had gevraagd aan zijn stafchef, Mick Mulvaney. "Er is een bijna systematische zuivering aan de gang bij het op een na grootste nationale veiligheidsagentschap van het land", zei een regeringsfunctionaris nog aan CNN. Het Witte Huis zou immers nog verschillende functionarissen willen ontslaan.

De directeur van de USSS rapporteert direct aan de minister van Binnenlandse Veiligheid, Kirstjen Nielsen, die gisteren ontslag nam na toenemende druk van de president.

CNN wijst er nog op dat de dienst onlangs onder vuur kwam te liggen nadat een Chinese vrouw illegaal de club Mar-a-Lago was binnengegaan met Chinese paspoorten en een schijf met daarop malware.

Het Witte Huis bevestigt dat Randolph Alles, directeur van de Secret Service, de laan wordt uitgestuurd. James Murray vervangt hem vanaf mei, aldus woordvoerster Sarah Sanders. Het Witte Huis gaf geen reden voor het onverwachte vertrek van Alles. Zijn vervanger Murray "maakte zijn carrière binnen de USSS", aldus nog Sanders. Anonieme functionarissen hadden eerder al aan de zender CNN gemeld dat president Donald Trump het ontslag van Alles had gevraagd aan zijn stafchef, Mick Mulvaney. "Er is een bijna systematische zuivering aan de gang bij het op een na grootste nationale veiligheidsagentschap van het land", zei een regeringsfunctionaris nog aan CNN. Het Witte Huis zou immers nog verschillende functionarissen willen ontslaan. De directeur van de USSS rapporteert direct aan de minister van Binnenlandse Veiligheid, Kirstjen Nielsen, die gisteren ontslag nam na toenemende druk van de president. CNN wijst er nog op dat de dienst onlangs onder vuur kwam te liggen nadat een Chinese vrouw illegaal de club Mar-a-Lago was binnengegaan met Chinese paspoorten en een schijf met daarop malware.