De woordvoerder verwees naar een ontmoeting van een Democraat met een diplomaat van de Oekraïense ambassade tijdens de campagne. Verschillende conservatieve media berichtten de afgelopen dagen over de ontmoeting, nadat Politico er in januari al over schreef. Bedoeling van die ontmoeting zou geweest zijn belastende informatie te verkrijgen over Paul Manafort, destijds Trumps campagnedirecteur.

Nog tijdens de campagne, in augustus, moest Manafort aftreden, nadat details naar buiten waren gekomen over zijn nauwe banden met pro-Russische Oekraïners. Zo bleek hij een verleden te hebben als lobbyist voor de regering van de vroegere Oekraïense president Viktor Janoekovitsj.

De Democrate Adrienne Watson beschuldigt het Witte Huis ervan de aandacht te willen afleiden van het echte probleem. Vorige week moest Trumps oudste zoon, Donald Trump Jr., toegeven dat hij tijdens de campagne samen met Manafort en Trumps schoonzoon Jared Kushner een ontmoeting had met enkele Russen die zeiden belastende informatie te hebben over Trumps tegenstandster Hillary Clinton. Na twee maanden lang van ontkenningen leidde die bekentenis tot openlijke kritiek van sommige Republikeinen.

De woordvoerder verwees naar een ontmoeting van een Democraat met een diplomaat van de Oekraïense ambassade tijdens de campagne. Verschillende conservatieve media berichtten de afgelopen dagen over de ontmoeting, nadat Politico er in januari al over schreef. Bedoeling van die ontmoeting zou geweest zijn belastende informatie te verkrijgen over Paul Manafort, destijds Trumps campagnedirecteur.Nog tijdens de campagne, in augustus, moest Manafort aftreden, nadat details naar buiten waren gekomen over zijn nauwe banden met pro-Russische Oekraïners. Zo bleek hij een verleden te hebben als lobbyist voor de regering van de vroegere Oekraïense president Viktor Janoekovitsj. De Democrate Adrienne Watson beschuldigt het Witte Huis ervan de aandacht te willen afleiden van het echte probleem. Vorige week moest Trumps oudste zoon, Donald Trump Jr., toegeven dat hij tijdens de campagne samen met Manafort en Trumps schoonzoon Jared Kushner een ontmoeting had met enkele Russen die zeiden belastende informatie te hebben over Trumps tegenstandster Hillary Clinton. Na twee maanden lang van ontkenningen leidde die bekentenis tot openlijke kritiek van sommige Republikeinen.