Zo heeft het persbureau Belapan donderdag gemeld.

Bij de betogingen van woensdagavond in de hoofdstad Minsk en meerdere provinciesteden zijn ook minstens twee journalisten in hechtenis genomen.

Tegenstanders van president Aleksandr Lukasjenko hebben de jongste weken internetcommunicatie gebruikt om protest te organiseren tegen zijn autoritair bewind. De demonstraties verliepen vreedzaam en beredeneerd om te vermijden dat de politie een solide wettelijke basis zou hebben om ze te stoppen.

Niet toegelaten openbare bijeenkomsten Bij eerder protest stonden demonstranten stilzwijgend stil, klapten in hun handen en zongen volksliederen alvorens te worden gearresteerd. Donderdag stonden demonstranten in groepjes. Zij lieten hun gsm's simultaan afgaan.

De meeste arrestanten werden vastgehouden op beschuldiging van deelname aan niet toegelaten openbare bijeenkomsten. Sinds het 'stil' protest begon heeft de Wit-Russische politie al meer dan 1.800 demonstranten tegen het bewind gearresteerd. (Belga/SD)

Zo heeft het persbureau Belapan donderdag gemeld. Bij de betogingen van woensdagavond in de hoofdstad Minsk en meerdere provinciesteden zijn ook minstens twee journalisten in hechtenis genomen. Tegenstanders van president Aleksandr Lukasjenko hebben de jongste weken internetcommunicatie gebruikt om protest te organiseren tegen zijn autoritair bewind. De demonstraties verliepen vreedzaam en beredeneerd om te vermijden dat de politie een solide wettelijke basis zou hebben om ze te stoppen. Niet toegelaten openbare bijeenkomsten Bij eerder protest stonden demonstranten stilzwijgend stil, klapten in hun handen en zongen volksliederen alvorens te worden gearresteerd. Donderdag stonden demonstranten in groepjes. Zij lieten hun gsm's simultaan afgaan. De meeste arrestanten werden vastgehouden op beschuldiging van deelname aan niet toegelaten openbare bijeenkomsten. Sinds het 'stil' protest begon heeft de Wit-Russische politie al meer dan 1.800 demonstranten tegen het bewind gearresteerd. (Belga/SD)