De grote tegenstander van Loekasjenko, Svetlana Tichanovskaja, kreeg volgens die 'officiële' cijfers maar 10,12 procent van de stemmen. De 37-jarige vrouw gaat er echter van uit dat ze tussen 60 en 70 procent van de stemmen had gekregen. Tichanovskaja zei vrijdag nog dat de meerderheid van de mensen niet gelooft in een zege van Loekasjenko. Zelf bevindt ze zich in buurland Litouwen. Sinds de verkiezingen op zondag worden op sociale media talrijke berichten gedeeld die wijzen op massale fraude. Zo is er sprake van vooraf ingevulde kiesbrieven.

Net voor de 'officiële uitslag' bekendgemaakt werd, werden 2.000 mensen vrijgelaten.

In de nacht van donderdag op vrijdag waren al eerste gevangenen vrijgelaten. Velen van hen getuigden over zware mishandelingen in de gevangenis en toonden hun verwondingen.

Sinds de omstreden presidentsverkiezingen van zondag vinden er dagelijks massale protesten plaats in het land. Bijna 7.000 mensen zijn daarbij opgepakt, honderden raakten gewond. Ook vrijdag zijn er opnieuw menselijke kettingen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak van een overwegend vreedzaam verloop. De manifestanten beschuldigen de politie van geweld en willekeurige arrestaties bij de protesten van de voorbije dagen.

De grote tegenstander van Loekasjenko, Svetlana Tichanovskaja, kreeg volgens die 'officiële' cijfers maar 10,12 procent van de stemmen. De 37-jarige vrouw gaat er echter van uit dat ze tussen 60 en 70 procent van de stemmen had gekregen. Tichanovskaja zei vrijdag nog dat de meerderheid van de mensen niet gelooft in een zege van Loekasjenko. Zelf bevindt ze zich in buurland Litouwen. Sinds de verkiezingen op zondag worden op sociale media talrijke berichten gedeeld die wijzen op massale fraude. Zo is er sprake van vooraf ingevulde kiesbrieven. Net voor de 'officiële uitslag' bekendgemaakt werd, werden 2.000 mensen vrijgelaten. In de nacht van donderdag op vrijdag waren al eerste gevangenen vrijgelaten. Velen van hen getuigden over zware mishandelingen in de gevangenis en toonden hun verwondingen. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen van zondag vinden er dagelijks massale protesten plaats in het land. Bijna 7.000 mensen zijn daarbij opgepakt, honderden raakten gewond. Ook vrijdag zijn er opnieuw menselijke kettingen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak van een overwegend vreedzaam verloop. De manifestanten beschuldigen de politie van geweld en willekeurige arrestaties bij de protesten van de voorbije dagen.