De Nederlandse PVV-leider Geert Wilders verwijt linkse politieke partijen een "vals politiek spelletje" te spelen om zo te proberen munt te slaan uit de aanslagen in Noorwegen. Hij vindt dat er een hetze tegen hem wordt gevoerd, zo zegt hij maandag in een interview met De Telegraaf.

Onder andere PvdA-leider Job Cohen en GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi wezen Wilders er de afgelopen week op dat Anders Behring Breivik, de Noor die de aanslagen heeft bekend, net als de PVV'er waarschuwt voor de vermeende islamisering van de samenleving.

Islamknuffelaars

"En de waarheid moet gezegd worden omdat islamknuffelaars als Cohen van de Partij van de Arabieren die problemen hebben veroorzaakt en stelselmatig hebben genegeerd", aldus Wilders. "Tegen Cohen en de rest van links Nederland zeg ik: niet mijn woorden, maar uw zwijgen over de gevaren van de islam heeft negatieve invloed."

Volgens de PVV-leider is er geen sprake van haatzaaien, zoals eerder ook al in een rechtszaak tegen hem is vastgesteld. (Belga/TE)

De Nederlandse PVV-leider Geert Wilders verwijt linkse politieke partijen een "vals politiek spelletje" te spelen om zo te proberen munt te slaan uit de aanslagen in Noorwegen. Hij vindt dat er een hetze tegen hem wordt gevoerd, zo zegt hij maandag in een interview met De Telegraaf. Onder andere PvdA-leider Job Cohen en GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi wezen Wilders er de afgelopen week op dat Anders Behring Breivik, de Noor die de aanslagen heeft bekend, net als de PVV'er waarschuwt voor de vermeende islamisering van de samenleving. Islamknuffelaars "En de waarheid moet gezegd worden omdat islamknuffelaars als Cohen van de Partij van de Arabieren die problemen hebben veroorzaakt en stelselmatig hebben genegeerd", aldus Wilders. "Tegen Cohen en de rest van links Nederland zeg ik: niet mijn woorden, maar uw zwijgen over de gevaren van de islam heeft negatieve invloed." Volgens de PVV-leider is er geen sprake van haatzaaien, zoals eerder ook al in een rechtszaak tegen hem is vastgesteld. (Belga/TE)