Wilders schort publieke campagne op na veiligheidslek

Geert Wilders. © .

Een van Wilders’ bewakers zou vertrouwelijke informatie hebben gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie.

De rechtspopulistische PVV schort voorlopig alle publieke campagne-activiteiten op, nadat bekend is geraakt dat een agent uit de beveiliging van partijleider Geert Wilders vertrouwelijke informatie heeft gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. Dat heeft Wilders donderdag bekendgemaakt op Twitter. De agent is inmiddels buiten functie gesteld. Wilders zelf wil nu afwachten tot er opheldering rond de agent.

De verdachte was geen persoonlijk beveiliger van de politicus, maar maakte deel uit van de Dienst Bewaken en Veiligheid van de Nederlandse nationale politie. De DBB beschermt onder anderen de leden van het Koninklijk Huis, bedreigde politici en diplomaten.

Wilders noemt de laatste ontwikkelingen rond het lek bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB), die de agent onder contract had, ‘enorm verontrustend’. De criminele organisatie waaraan hij inlichtingen zou hebben geleverd, zou zich schuldig hebben gemaakt aan heling en aan het witwassen van crimineel geld.

‘Als ik de dienst (DBB) die mij moet beveiligen niet meer blind kan vertrouwen, kan ik niet meer functioneren. Dit is onacceptabel’, twitterde Wilders in de nacht van dinsdag op woensdag.

Partner Content