Onder de gepubliceerde documenten bevindt zich onder andere een persoonlijke vragenlijst die Brennan moest invullen om toegang tot vertrouwelijke informatie te krijgen. Verder werd er ook een brief gepubliceerd waarin een senator om uitleg vraagt bij de omstreden ondervragingsmethodes van de Amerikaanse geheime dienst. Ook is er informatie bovengehaald over de strategie in de discussies met Iran. Daarnaast werden privégegevens over de familie gedeeld, zoals het nummer van de sociale zekerheid voor Brennan en diens echtgenote.

Het gaat vooral om ouder materiaal, van voor 2013, toen Brennan CIA-directeur werd.

Hackende scholier

De mails zouden vrijgekomen zijn nadat een 13-jarige scholier de e-mailaccount van Brennan had gehackt.

De bekendmaking van de documenten werd door WikiLeaks op voorhand aangekondigd via Twitter. Maar de klokkenluiderssite kan niet bewijzen dat de documenten authentiek zijn. De organisatie heeft wel aangekondigd dat ze de komende dagen nog mails van Brennan zal vrijgeven.

De CIA heeft in een reactie laten weten dat "het aftappen van e-mails van de familie Brennan een strafbaar feit is". Het agentschap benadrukt ook dat er wellicht geen gevoelige informatie werd buitgemaakt.

Zowel CIA als FBI stellen een onderzoek in.

(Belga/RR)

Onder de gepubliceerde documenten bevindt zich onder andere een persoonlijke vragenlijst die Brennan moest invullen om toegang tot vertrouwelijke informatie te krijgen. Verder werd er ook een brief gepubliceerd waarin een senator om uitleg vraagt bij de omstreden ondervragingsmethodes van de Amerikaanse geheime dienst. Ook is er informatie bovengehaald over de strategie in de discussies met Iran. Daarnaast werden privégegevens over de familie gedeeld, zoals het nummer van de sociale zekerheid voor Brennan en diens echtgenote. Het gaat vooral om ouder materiaal, van voor 2013, toen Brennan CIA-directeur werd.De mails zouden vrijgekomen zijn nadat een 13-jarige scholier de e-mailaccount van Brennan had gehackt. De bekendmaking van de documenten werd door WikiLeaks op voorhand aangekondigd via Twitter. Maar de klokkenluiderssite kan niet bewijzen dat de documenten authentiek zijn. De organisatie heeft wel aangekondigd dat ze de komende dagen nog mails van Brennan zal vrijgeven. De CIA heeft in een reactie laten weten dat "het aftappen van e-mails van de familie Brennan een strafbaar feit is". Het agentschap benadrukt ook dat er wellicht geen gevoelige informatie werd buitgemaakt.Zowel CIA als FBI stellen een onderzoek in.(Belga/RR)