Op de Franse zender LCI pleitte Eric Zemmour maandagavond voor de herinvoering van een wet die ouders verplicht hun kinderen een naam van de Franse, christelijke kalender te geven - een wet ingevoerd door keizerNapoleon Bonaparte circa 200 jaar geleden en afgeschaft in 1993.

'Minder Frans'

Het zou de eenheid van het land ten goede komen, vindt hij. 'De voornaam, dat is Frankrijk. Het weerspiegelt de wens van de ouders om hun kind in te schrijven in de toekomst van Frankrijk en niet in het verleden van hun wortels. En dus de geschiedenis van Frankrijk te respecteren'.

Zemmour neemt geen blad voor de mond: mensen als Rachida Dati, voetballegende Zinédine Zidane en acteur en komiek Jamel Debbouze zijn 'minder Frans dan ik'. Hij noemt het 'schandalig' dat Dati, van Noord-Afrikaanse origine, haar dochter Zohra heeft genoemd en hij heeft haar dat ook gezegd, klinkt het.

Moeder

Dati slaat hard terug. Ze noemt de uitspraken van Zemmour 'pathologisch' en roept hem op 'zich te laten behandelen'.

'Vindt u het schandalig om een van uw kinderen naar uw moeder te vernoemen,' reageerde ze op BFM TV. 'Ik hield van mijn moeder, die veel te vroeg is overleden. Ik heb mijn dochter haar naam gegeven, net zoals miljoenen Fransen doen.'

Polemist

Zemmour zorgt wel vaker voor ophef met controversiële uitspraken. Zo zei hij na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar dat de Franse regering beter Molenbeek in plaats van IS-bolwerk Raqqa in Syrië zou bombarderen.

Na de aanslagen in Brussel hekelde hij de houding van de sentimentele menigte, die uit protest tegen het terreurgeweld met borden en bloemen op straat kwam om de slachtoffers te herdenken. Zemmour zei weinig begrip te hebben voor die 'sentimentele menigte die aan elkaar kleeft' en 'weigert zich te laten meeslepen door wrok, wraak en haat.' (KVDA)

Op de Franse zender LCI pleitte Eric Zemmour maandagavond voor de herinvoering van een wet die ouders verplicht hun kinderen een naam van de Franse, christelijke kalender te geven - een wet ingevoerd door keizerNapoleon Bonaparte circa 200 jaar geleden en afgeschaft in 1993. Het zou de eenheid van het land ten goede komen, vindt hij. 'De voornaam, dat is Frankrijk. Het weerspiegelt de wens van de ouders om hun kind in te schrijven in de toekomst van Frankrijk en niet in het verleden van hun wortels. En dus de geschiedenis van Frankrijk te respecteren'.Zemmour neemt geen blad voor de mond: mensen als Rachida Dati, voetballegende Zinédine Zidane en acteur en komiek Jamel Debbouze zijn 'minder Frans dan ik'. Hij noemt het 'schandalig' dat Dati, van Noord-Afrikaanse origine, haar dochter Zohra heeft genoemd en hij heeft haar dat ook gezegd, klinkt het.Dati slaat hard terug. Ze noemt de uitspraken van Zemmour 'pathologisch' en roept hem op 'zich te laten behandelen'. 'Vindt u het schandalig om een van uw kinderen naar uw moeder te vernoemen,' reageerde ze op BFM TV. 'Ik hield van mijn moeder, die veel te vroeg is overleden. Ik heb mijn dochter haar naam gegeven, net zoals miljoenen Fransen doen.' Zemmour zorgt wel vaker voor ophef met controversiële uitspraken. Zo zei hij na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar dat de Franse regering beter Molenbeek in plaats van IS-bolwerk Raqqa in Syrië zou bombarderen.Na de aanslagen in Brussel hekelde hij de houding van de sentimentele menigte, die uit protest tegen het terreurgeweld met borden en bloemen op straat kwam om de slachtoffers te herdenken. Zemmour zei weinig begrip te hebben voor die 'sentimentele menigte die aan elkaar kleeft' en 'weigert zich te laten meeslepen door wrok, wraak en haat.' (KVDA)