Bij raketaanvallen op 'minstens' vijf medische instellingen en scholen in de provincies Aleppo en Idlib (in het noorden van Syrië) zijn volgens de Verenigde Naties maandag minstens vijftig doden onder de burgerbevolking gevallen, onder wie ook kinderen.

Een van de getroffen ziekenhuizen werd gesteund door Artsen zonder Grenzen, dat van opzettelijke aanvallen spreekt. Sinds begin dit jaar zijn volgens de organisatie minstens 17 medische posten en ziekenhuizen in Syrië getroffen.

Beschuldigen

Een en ander maakt dat een staakt-het-vuren op 1 maart, zoals vorige week afgesproken in München, verder weg dan ooit lijkt. Frankrijk en Turkije noemen de aanvallen oorlogsmisdaden. Intussen wijzen verschillende kampen met beschuldigende vinger naar elkaar. Artsen zonder Grenzen in Frankrijk zegt dat 'ofwel de Syrische regering of Rusland' verantwoordelijk is en het wordt daarin gevolgd door Turkije. Moskou heeft nog niet officieel gereageerd.

Volgens de Syrische ambassadeur in Moskou Riad Haddad moet echter in de richting van de door de Verenigde Staten geleide coalitie worden gekeken.

Dat wordt dan weer ten stelligste ontkend door het Pentagon: 'We hebben geen enkele reden om te bombarderen in Idlib, aangezien Islamitische Staat daar niet actief is,' zei woordvoerder Jeff Davis. (KVDA)

Bij raketaanvallen op 'minstens' vijf medische instellingen en scholen in de provincies Aleppo en Idlib (in het noorden van Syrië) zijn volgens de Verenigde Naties maandag minstens vijftig doden onder de burgerbevolking gevallen, onder wie ook kinderen.Een van de getroffen ziekenhuizen werd gesteund door Artsen zonder Grenzen, dat van opzettelijke aanvallen spreekt. Sinds begin dit jaar zijn volgens de organisatie minstens 17 medische posten en ziekenhuizen in Syrië getroffen.Een en ander maakt dat een staakt-het-vuren op 1 maart, zoals vorige week afgesproken in München, verder weg dan ooit lijkt. Frankrijk en Turkije noemen de aanvallen oorlogsmisdaden. Intussen wijzen verschillende kampen met beschuldigende vinger naar elkaar. Artsen zonder Grenzen in Frankrijk zegt dat 'ofwel de Syrische regering of Rusland' verantwoordelijk is en het wordt daarin gevolgd door Turkije. Moskou heeft nog niet officieel gereageerd.Volgens de Syrische ambassadeur in Moskou Riad Haddad moet echter in de richting van de door de Verenigde Staten geleide coalitie worden gekeken. Dat wordt dan weer ten stelligste ontkend door het Pentagon: 'We hebben geen enkele reden om te bombarderen in Idlib, aangezien Islamitische Staat daar niet actief is,' zei woordvoerder Jeff Davis. (KVDA)