Video | Wereld

Wie is Turks president Recep Erdogan? (Video)

Recep Tayyip Erdogan, de huidige president van Turkije, leidt het land al 13 jaar met stevige hand. Eerst als premier en sinds ruim een jaar als president.

Vandaag worden er in Turkije opnieuw parlementsverkiezingen gehouden, nadat de vorige verkiezingen in juni Erdogan’s AK-partij geen absolute meerderheid opleverden, en een coalitievorming onmogelijk bleek.

Hoewel het land geconfronteerd wordt met levensgrote uitdagingen, zowel economisch als op het vlak van veiligheid, lijken deze verkiezingen maar over één ding te gaan: krijgt Erdogan zijn absolute meerderheid, of dreigt het einde van een tijdperk? VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers maakte een portret van de man.

Recep Tayyip Erdogan, de huidige president van Turkije, leidt het land al 13 jaar met stevige hand. Eerst als premier en sinds ruim een jaar als president. Vandaag worden er in Turkije opnieuw parlementsverkiezingen gehouden, nadat de vorige verkiezingen in juni Erdogan’s AK-partij geen absolute meerderheid opleverden, en een coalitievorming onmogelijk bleek. Hoewel het land geconfronteerd wordt met levensgrote uitdagingen, zowel economisch als op het vlak van veiligheid, lijken deze verkiezingen maar over één ding te gaan: krijgt Erdogan zijn absolute meerderheid, of dreigt het einde van een tijdperk? VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers maakte een portret van de man.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier