Justitie velde dat oordeel nadat het misdrijf verkeerdelijk beland was op een lijst van overbodige wetten die zullen worden afgeschaft. Sectie 3 van de 'Treason Felony Act' uit 1848 werd foutief op een lijst geplaatst van 309 verouderde wetten. In 1879 werd voor het laatst beroep gedaan op de wet.

Het ministerie liet vrijdag weten dat het om een vergissing ging, en dat de wet die zegt dat oproepen tot afschaffen van de monarchie bestraft kan worden met levenslange opsluiting dus nog steeds van kracht is.

Een 'onverbeterlijke schurk zijn' behoort dan wel weer tot de misdrijven die op de lijst van overbodige wetten staan.

Justitie velde dat oordeel nadat het misdrijf verkeerdelijk beland was op een lijst van overbodige wetten die zullen worden afgeschaft. Sectie 3 van de 'Treason Felony Act' uit 1848 werd foutief op een lijst geplaatst van 309 verouderde wetten. In 1879 werd voor het laatst beroep gedaan op de wet. Het ministerie liet vrijdag weten dat het om een vergissing ging, en dat de wet die zegt dat oproepen tot afschaffen van de monarchie bestraft kan worden met levenslange opsluiting dus nog steeds van kracht is. Een 'onverbeterlijke schurk zijn' behoort dan wel weer tot de misdrijven die op de lijst van overbodige wetten staan.