De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal donderdag het einde van de ebola-epidemie in West-Afrika aankondigen. Na Sierra Leone en Guinee wordt de ziekte ook niet meer overgedragen in Liberia. Dat heeft de WHO in een communiqué laten weten.

Een land wordt beschouwd als ebolavrij zodra twee incubatieperiodes van 21 dagen zijn gepasseerd sinds het laatste geval een tweede keer negatief getest heeft.

Het virus dook eind 2013 in Guinee op, verspreidde zich vervolgens naar Liberia en Sierra Leone, en nadien - in mindere mate - ook nog naar Nigeria en Mali.

De uitbraak van de epidemie in West-Afrika was de meest dodelijke sinds het virus 40 jaar geleden in Centraal-Afrika werd geïdentificeerd. Er vielen meer dan 11.000 doden. (Belga/AVE)

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal donderdag het einde van de ebola-epidemie in West-Afrika aankondigen. Na Sierra Leone en Guinee wordt de ziekte ook niet meer overgedragen in Liberia. Dat heeft de WHO in een communiqué laten weten.Een land wordt beschouwd als ebolavrij zodra twee incubatieperiodes van 21 dagen zijn gepasseerd sinds het laatste geval een tweede keer negatief getest heeft.Het virus dook eind 2013 in Guinee op, verspreidde zich vervolgens naar Liberia en Sierra Leone, en nadien - in mindere mate - ook nog naar Nigeria en Mali.De uitbraak van de epidemie in West-Afrika was de meest dodelijke sinds het virus 40 jaar geleden in Centraal-Afrika werd geïdentificeerd. Er vielen meer dan 11.000 doden. (Belga/AVE)