Het virus, dat voor het eerst werd vastgesteld in de Chinese stad Wuhan, heeft inmiddels in China aan achttien personen het leven gekost. In diverse andere landen zoals de VS, Thailand, Taiwan en Vietnam zijn ook gevallen ontdekt.

Volgens directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO waren de leden van het spoedcomité dat over het coronavirus vergaderde niet unaniem in hun mening over de uitbraak. 'Vergis je niet: het is een noodsituatie voor China, maar het is nog geen wereldwijde noodsituatie voor de gezondheid. Maar dat kan het worden', zei hij op een persconferentie.

Nieuwe gevallen in Japan en VS

In Japan is opnieuw iemand besmet geraakt met het coronavirus. Daarmee staat het aantal Japanse patiënten op twee, meldt het ministerie van Gezondheid van het land donderdag.

Het gaat volgens de autoriteiten om een man van in de veertig die in de Chinese stad Wuhan woont, waar het coronavirus voor het eerst opdook. De man is sinds zondag in Japan en is inmiddels opgenomen in een ziekenhuis.

En in de Amerikaanse stad Texas wordt een nieuwe mogelijke besmetting van het coronavirus onderzocht. De patiënt zou net naar de Chinese stad Wuhan afgereisd zijn, het epicentrum van de virusuitbraak.

'Gisteren werd een potentiële patiënt geïdentificeerd in een lokale spoeddienst', verklaarde dokter Eric Wilke van de gezonheidsdienst in Brazos, in het oosten van Texas. De patiënt is een student van de universiteit van Texas A&M. Hij had 'milde ademhalingssymptomen' zoals een 'hoest' en 'congestie'. De man stelt het goed. Hij meldde zich vooral uit bezorgdheid bij de spoeddienst, alsus Wilke. Hij wordt momenteel thuis in isolement gehouden totdat de resultaten van de analyse bekend zijn. Die worden ten laatste zaterdag verwacht. Eerder werd de ziekte al bij een patiënt in de Amerikaanse staat Washington vastgesteld.

Het virus, dat voor het eerst werd vastgesteld in de Chinese stad Wuhan, heeft inmiddels in China aan achttien personen het leven gekost. In diverse andere landen zoals de VS, Thailand, Taiwan en Vietnam zijn ook gevallen ontdekt. Volgens directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO waren de leden van het spoedcomité dat over het coronavirus vergaderde niet unaniem in hun mening over de uitbraak. 'Vergis je niet: het is een noodsituatie voor China, maar het is nog geen wereldwijde noodsituatie voor de gezondheid. Maar dat kan het worden', zei hij op een persconferentie.In Japan is opnieuw iemand besmet geraakt met het coronavirus. Daarmee staat het aantal Japanse patiënten op twee, meldt het ministerie van Gezondheid van het land donderdag. Het gaat volgens de autoriteiten om een man van in de veertig die in de Chinese stad Wuhan woont, waar het coronavirus voor het eerst opdook. De man is sinds zondag in Japan en is inmiddels opgenomen in een ziekenhuis. En in de Amerikaanse stad Texas wordt een nieuwe mogelijke besmetting van het coronavirus onderzocht. De patiënt zou net naar de Chinese stad Wuhan afgereisd zijn, het epicentrum van de virusuitbraak.'Gisteren werd een potentiële patiënt geïdentificeerd in een lokale spoeddienst', verklaarde dokter Eric Wilke van de gezonheidsdienst in Brazos, in het oosten van Texas. De patiënt is een student van de universiteit van Texas A&M. Hij had 'milde ademhalingssymptomen' zoals een 'hoest' en 'congestie'. De man stelt het goed. Hij meldde zich vooral uit bezorgdheid bij de spoeddienst, alsus Wilke. Hij wordt momenteel thuis in isolement gehouden totdat de resultaten van de analyse bekend zijn. Die worden ten laatste zaterdag verwacht. Eerder werd de ziekte al bij een patiënt in de Amerikaanse staat Washington vastgesteld.