De wet, die eerder al werd goedgekeurd door het Haïtiaanse Lagerhuis, was een voorstel van Préval zelf in de nasleep van de verwoestende aardbeving die het land op 12 januari trof.

Préval zou daardoor tot februari president blijven indien de geplande verkiezingen niet in november kunnen worden gehouden.

De aardbeving, die een spoor van vernieling achterliet en waarbij meer dan 222.000 mensen het leven lieten, zorgde er al voor dat de parlementsverkiezingen van februari werden uitgesteld.

Protest

Oppositiepartijen protesteerden maandag in hoofdstad Port-au-Prince tegen de goedkeuring van de wet en riepen op tot het ontslag van Preval.

Preval antwoordde dat hij niet van plan is zijn mandaat te verlengen en dat hij voorbereidingen voor de verkiezingen zou treffen.

De wet, die eerder al werd goedgekeurd door het Haïtiaanse Lagerhuis, was een voorstel van Préval zelf in de nasleep van de verwoestende aardbeving die het land op 12 januari trof. Préval zou daardoor tot februari president blijven indien de geplande verkiezingen niet in november kunnen worden gehouden. De aardbeving, die een spoor van vernieling achterliet en waarbij meer dan 222.000 mensen het leven lieten, zorgde er al voor dat de parlementsverkiezingen van februari werden uitgesteld. Protest Oppositiepartijen protesteerden maandag in hoofdstad Port-au-Prince tegen de goedkeuring van de wet en riepen op tot het ontslag van Preval. Preval antwoordde dat hij niet van plan is zijn mandaat te verlengen en dat hij voorbereidingen voor de verkiezingen zou treffen.