Wereldwijd zijn meer dan 45 miljoen mensen ontheemd in eigen land of vluchteling in het buitenland. Dat is hoogste aantal in meer dan twintig jaar, zo stelt het VN-bureau voor de vluchtelingen UNHCR in een in Genève gepubliceerd rapport.

Het jaar 2013 kende ongekend hoge vluchtelingenstromen door gewapende conflicten in landen als Somalië, Afghanistan, Syrië, Soedan en de Democratische Republiek Congo (DRC). Alleen al in het eerste semester van dit jaar zagen 5,9 miljoen mensen zich gedwongen, hun woning te ontvluchten.

Het bericht voor het eerste halfjaar baseert zich op gegevens van UNHCR-kantoren in 120 landen. Vorig jaar telde de wereld 'slechts' 7,6 miljoen vluchtelingen. (Belga/AVE)

Wereldwijd zijn meer dan 45 miljoen mensen ontheemd in eigen land of vluchteling in het buitenland. Dat is hoogste aantal in meer dan twintig jaar, zo stelt het VN-bureau voor de vluchtelingen UNHCR in een in Genève gepubliceerd rapport.Het jaar 2013 kende ongekend hoge vluchtelingenstromen door gewapende conflicten in landen als Somalië, Afghanistan, Syrië, Soedan en de Democratische Republiek Congo (DRC). Alleen al in het eerste semester van dit jaar zagen 5,9 miljoen mensen zich gedwongen, hun woning te ontvluchten. Het bericht voor het eerste halfjaar baseert zich op gegevens van UNHCR-kantoren in 120 landen. Vorig jaar telde de wereld 'slechts' 7,6 miljoen vluchtelingen. (Belga/AVE)