'Om de 25 minuten sterft een olifant, afgeslacht voor zijn slagtanden', betreurt het WWF in een persbericht. 'In dit tempo sterft de soort over twintig jaar uit.'

Sinds 1980 daalde het aantal olifanten met 70 procent. Ieder jaar worden volgens WWF 20.000 olifanten het slachtoffer van de ivoorhandel. Stropers werken voor 'krachtige georganiseerde criminele netwerken', die zich schuldig maken aan corruptie, witwaspraktijken en moord, stelt de natuurbeschermingsorganisatie. Zij veroordelen olifanten tot een trage en pijnlijke dood, zegt WWF-veldcoördinator in West-Afrika, Pauwel De Wachter, in het communiqué.

Het ivoor wordt illegaal verhandeld, en daarbij speelt België door zijn centrale geografische positie een rol. Het ivoor reist vaak via Brussels Airport naar China. Tussen 2007 en 2016 nam de Belgische douane 3.616 ivoorproducten, voornamelijk uit Midden- en West-Afrika, in beslag, zegt WWF.

De afname van de olifantenpopulatie gaat ook gepaard met een achteruitgang van de biodiversiteit in West-Afrika, ondervinden wetenschappers. Om het leefgebied van de olifant te beschermen en stroperij te bestrijden, lanceert WWF een fondsenwervingscampagne.

'Om de 25 minuten sterft een olifant, afgeslacht voor zijn slagtanden', betreurt het WWF in een persbericht. 'In dit tempo sterft de soort over twintig jaar uit.' Sinds 1980 daalde het aantal olifanten met 70 procent. Ieder jaar worden volgens WWF 20.000 olifanten het slachtoffer van de ivoorhandel. Stropers werken voor 'krachtige georganiseerde criminele netwerken', die zich schuldig maken aan corruptie, witwaspraktijken en moord, stelt de natuurbeschermingsorganisatie. Zij veroordelen olifanten tot een trage en pijnlijke dood, zegt WWF-veldcoördinator in West-Afrika, Pauwel De Wachter, in het communiqué. Het ivoor wordt illegaal verhandeld, en daarbij speelt België door zijn centrale geografische positie een rol. Het ivoor reist vaak via Brussels Airport naar China. Tussen 2007 en 2016 nam de Belgische douane 3.616 ivoorproducten, voornamelijk uit Midden- en West-Afrika, in beslag, zegt WWF. De afname van de olifantenpopulatie gaat ook gepaard met een achteruitgang van de biodiversiteit in West-Afrika, ondervinden wetenschappers. Om het leefgebied van de olifant te beschermen en stroperij te bestrijden, lanceert WWF een fondsenwervingscampagne.