Verenigd Koninkrijk

De Britse premier Theresa May heeft woensdagavond in een toespraak voor haar ambtswoning in Downing Street de "ziekelijke en verdorven" aanslag van woensdagnamiddag nabij het Britse parlementsgebouw veroordeeld.

Ze voegde eraan toe dat Londen noch de regering zich door terroristen laat afschrikken. De premier bood ook haar condoleances aan aan de nabestaanden van de politieman die door de dader was doodgestoken.

Volgens May was de plaats van de misdaad geen toeval. Het Britse parlement vertegenwoordigt, aldus de Tory-politica, "democratie, vrijheid, mensenrechten en de rechtsstaat".

Jeremy Corbyn, de leider van de Britse Labour-partij, heeft via Twitter gereageerd op het terroristische incident dat zich woensdagnamiddag voordeed aan de Westminster Bridge in Londen. 'Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van deze verschrikkelijke aanval, bij hun familie en vrienden', aldus de oppositieleider, die ook zijn dankbaarheid betuigde tegenover de hulpdiensten.

Ook de Londense burgemeester Sadiq Khan reageerde al. 'Ik heb gesproken met de politiecommissaris. De London Metropolitan Police voert het onderzoek. Mijn gedachten zijn bij de getroffenen en hun families', aldus Khan. De burgemeester bedankt de hulpdiensten ook voor hun harde en moedige werk 'in uitzonderlijk moeilijke omstandigheden'.

Voormalig Brits premier David Cameron zegt dat 'zij die onze democratie willen aanvallen met barbaarse methoden, nooit zullen winnen.'

De wereld

Premier Charles Michel liet weten dat ons land aan de zijde van de Britten staat in de strijd tegen terrorisme.

Duits bondskanselier Angela Merkel liet hetzelfde optekenen volgens de Franse krant Le Figaro.

'Het terrorisme baart ons allemaal zorgen', valt te lezen op het Twitteraccount van het Elysée, de ambtswoning van de Franse president François Hollande.

CD&V-voorzitter Wouter Beke legde de link met de herdenking van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, vandaag precies één jaar geleden.

N-VA-voorzitter Bart De Wever laat weten dat 'onze gedachten naar de slachtoffers gaan.'

Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson drukte zijn medeleven uit in een officiële boodschap. 'Of [de aanslagen] nu zijn uitgevoerd door verwarde individuen of terroristen, voor de slachtoffers is er geen verschil', zei Tillerson. Zijn president Donald Trump heeft al gesproken met premier Theresa May om zijn medeleven te betuigen.

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, zegt dat Europa pal achter het Verenigd Koninkrijk staat en 'klaar is om te helpen'.

Europees commissievoorzitter Jean-Claude Juncker liet weten dat 'zijn gedachten in Londen zijn.' Samen zullen we nooit ophouden met te bewijzen dat liefde het wint van haat en tolerantie van angsr.

'Spanje staat achter het Britse volk. Ik veracht de aanval in Londen. Solidariteit met de slachtoffers', zei de Spaanse premier Mariano Rajoy.

De Britse premier Theresa May heeft woensdagavond in een toespraak voor haar ambtswoning in Downing Street de "ziekelijke en verdorven" aanslag van woensdagnamiddag nabij het Britse parlementsgebouw veroordeeld.Ze voegde eraan toe dat Londen noch de regering zich door terroristen laat afschrikken. De premier bood ook haar condoleances aan aan de nabestaanden van de politieman die door de dader was doodgestoken. Volgens May was de plaats van de misdaad geen toeval. Het Britse parlement vertegenwoordigt, aldus de Tory-politica, "democratie, vrijheid, mensenrechten en de rechtsstaat".Jeremy Corbyn, de leider van de Britse Labour-partij, heeft via Twitter gereageerd op het terroristische incident dat zich woensdagnamiddag voordeed aan de Westminster Bridge in Londen. 'Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van deze verschrikkelijke aanval, bij hun familie en vrienden', aldus de oppositieleider, die ook zijn dankbaarheid betuigde tegenover de hulpdiensten. Ook de Londense burgemeester Sadiq Khan reageerde al. 'Ik heb gesproken met de politiecommissaris. De London Metropolitan Police voert het onderzoek. Mijn gedachten zijn bij de getroffenen en hun families', aldus Khan. De burgemeester bedankt de hulpdiensten ook voor hun harde en moedige werk 'in uitzonderlijk moeilijke omstandigheden'.Voormalig Brits premier David Cameron zegt dat 'zij die onze democratie willen aanvallen met barbaarse methoden, nooit zullen winnen.'Premier Charles Michel liet weten dat ons land aan de zijde van de Britten staat in de strijd tegen terrorisme.Duits bondskanselier Angela Merkel liet hetzelfde optekenen volgens de Franse krant Le Figaro.'Het terrorisme baart ons allemaal zorgen', valt te lezen op het Twitteraccount van het Elysée, de ambtswoning van de Franse president François Hollande.CD&V-voorzitter Wouter Beke legde de link met de herdenking van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, vandaag precies één jaar geleden. N-VA-voorzitter Bart De Wever laat weten dat 'onze gedachten naar de slachtoffers gaan.'Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson drukte zijn medeleven uit in een officiële boodschap. 'Of [de aanslagen] nu zijn uitgevoerd door verwarde individuen of terroristen, voor de slachtoffers is er geen verschil', zei Tillerson. Zijn president Donald Trump heeft al gesproken met premier Theresa May om zijn medeleven te betuigen.Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, zegt dat Europa pal achter het Verenigd Koninkrijk staat en 'klaar is om te helpen'.Europees commissievoorzitter Jean-Claude Juncker liet weten dat 'zijn gedachten in Londen zijn.' Samen zullen we nooit ophouden met te bewijzen dat liefde het wint van haat en tolerantie van angsr.'Spanje staat achter het Britse volk. Ik veracht de aanval in Londen. Solidariteit met de slachtoffers', zei de Spaanse premier Mariano Rajoy.