De groepsverkrachting gebeurde in Lhokbani, een dorp in het district Oost Aceh. De 25-jarige weduwe werd in haar woning door 8 mannen aangetroffen met een getrouwde man. De bezoeker werd in elkaar geslagen en de vrouw werd verkracht door alle 8 de mannen.

De weduwe en de man werden ondergedompeld in rioolwater en daarna 'overhandigd' aan de Islampolitie. Ibrahim Latief, het hoofd van het shariadistrict heeft nu uitgevaardigd dat de vrouw, na de groepsverkrachting en de bijna-verdrinking in rioolwater nog eens publiekelijk stokslagen moet ondergaan. Ze wordt daarmee gestraft omdat ze zich samen met een man in een kamer bevond.

De jongste maanden is internationaal grote verontwaardiging ontstaan naar aanleiding van meerdere groespverkrachtingen in India. In Indonesië wordt geen onderzoek ingesteld naar de daders van de groepsverkrachting (die gekend zijn) maar naar het slachtoffer.

Indonesië is het grootste moslimland ter wereld. Politiek en rechtspraak verlopen er grotendeels op een seculiere basis maar het district Aceh op Sumatra heeft de toestemming om het openbare leven in te richten volgens de sharia. (EE)

De groepsverkrachting gebeurde in Lhokbani, een dorp in het district Oost Aceh. De 25-jarige weduwe werd in haar woning door 8 mannen aangetroffen met een getrouwde man. De bezoeker werd in elkaar geslagen en de vrouw werd verkracht door alle 8 de mannen. De weduwe en de man werden ondergedompeld in rioolwater en daarna 'overhandigd' aan de Islampolitie. Ibrahim Latief, het hoofd van het shariadistrict heeft nu uitgevaardigd dat de vrouw, na de groepsverkrachting en de bijna-verdrinking in rioolwater nog eens publiekelijk stokslagen moet ondergaan. Ze wordt daarmee gestraft omdat ze zich samen met een man in een kamer bevond. De jongste maanden is internationaal grote verontwaardiging ontstaan naar aanleiding van meerdere groespverkrachtingen in India. In Indonesië wordt geen onderzoek ingesteld naar de daders van de groepsverkrachting (die gekend zijn) maar naar het slachtoffer. Indonesië is het grootste moslimland ter wereld. Politiek en rechtspraak verlopen er grotendeels op een seculiere basis maar het district Aceh op Sumatra heeft de toestemming om het openbare leven in te richten volgens de sharia. (EE)