Website Melania Trump is plots offline, na twijfels over haar diploma

Melania Trump © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Op een moment dat Amerikaanse media vraagtekens plaatsen bij de studieachtergrond van Melania Trump, mogelijk de volgende First Lady van de Verenigde Staten, is haar professionele website plots offline gegaan.

Wie surft naar melaniatrump.com wordt nu omgeleid naar de website van The Trump Organization van haar echtgenoot, de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De link is donderdag ook weggehaald van haar Twitterprofiel.

Gelogen?

In de Amerikaanse media was er twijfel gerezen over de opleidingsgraad van Melania Trump, een Sloveens ex-model en mogelijk de volgende First Lady van de VS. In de biografie op haar website stond immers dat ze een diploma design en architectuur behaalde aan de universiteit van Ljubljana in haar geboorteland, maar in het niet-geautoriseerde boek ‘Melania Trump: The Inside Story, From a Slovenian Communist Village to the White House‘ beweren auteurs Bojan Pozar en Igor Omerza dat ze haar studies na een jaar opgaf voor een modellencarrière.

Website Melania Trump is plots offline, na twijfels over haar diploma
© melaniatrump.com

Nieuwssite Politico schreef dat er geen enkel bewijs bestaat van een thesis op naam van haar Sloveense naam Melanija Knavs, ‘hoewel alle Slovenen die afstuderen, een thesis schrijven en dat alle die thesissen worden gecatalogeerd.’

Plagiaatbeschuldigingen

De vragen over de studieachtergrond van Melania Trump staken de kop op na de beschuldigingen dat grote delen van haar toespraak op de Republikeinse Nationale Conventie waren overgeschreven van die van Michelle Obama in 2008. De campagne van Trump ontkent de beschuldigingen van plagiaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content