'We dringen er bij Peking op aan zijn militaire, diplomatieke en economische druk op Taiwan te staken', aldus de Amerikaanse diplomatieke woordvoerder Ned Price. De afgelopen dagen is een recordaantal Chinese militaire vliegtuigen het militaire luchtruim van Taiwan binnengedrongen, tot woede van de Taiwanese leiders. De Taiwanese strijdkrachten hebben verschillende radioberichten uitgezonden om de Chinese vliegtuigen te vragen het gebied te verlaten.

China heeft de vluchten gerechtvaardigd als een manier om zijn gevechts- en communicatiecapaciteiten te testen. Peking beschouwt het democratische Taiwan, dat zich in 1949 van het vasteland heeft afgescheiden, als een afvallige provincie en niet als een onafhankelijke staat. De communistische machthebbers in Peking gebruiken militaire, diplomatieke en economische druk om Taiwan internationaal te isoleren.

'We dringen er bij Peking op aan zijn militaire, diplomatieke en economische druk op Taiwan te staken', aldus de Amerikaanse diplomatieke woordvoerder Ned Price. De afgelopen dagen is een recordaantal Chinese militaire vliegtuigen het militaire luchtruim van Taiwan binnengedrongen, tot woede van de Taiwanese leiders. De Taiwanese strijdkrachten hebben verschillende radioberichten uitgezonden om de Chinese vliegtuigen te vragen het gebied te verlaten. China heeft de vluchten gerechtvaardigd als een manier om zijn gevechts- en communicatiecapaciteiten te testen. Peking beschouwt het democratische Taiwan, dat zich in 1949 van het vasteland heeft afgescheiden, als een afvallige provincie en niet als een onafhankelijke staat. De communistische machthebbers in Peking gebruiken militaire, diplomatieke en economische druk om Taiwan internationaal te isoleren.