'De Verenigde Staten zullen niet toelaten dat Iran zijn ruimtelanceringsprogramma gebruikt als een dekmantel om zijn programma voor ballistische raketten te doen vooruitgaan', zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken in een persbericht. Volgens hem onderstreept de gefaalde lancering op 29 augustus 'de dringende noodzaak van de bedreiging'.

Het Iraanse ruimtevaartagentschap, het onderzoeksinstituut voor astronautiek en het ruimtevaartonderzoekscentrum zijn geplaatst op een sanctielijst, klinkt.

'De Verenigde Staten zullen niet toelaten dat Iran zijn ruimtelanceringsprogramma gebruikt als een dekmantel om zijn programma voor ballistische raketten te doen vooruitgaan', zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken in een persbericht. Volgens hem onderstreept de gefaalde lancering op 29 augustus 'de dringende noodzaak van de bedreiging'. Het Iraanse ruimtevaartagentschap, het onderzoeksinstituut voor astronautiek en het ruimtevaartonderzoekscentrum zijn geplaatst op een sanctielijst, klinkt.